Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Gemini Earn gebruikers hebben 900 miljoen dollar vastzitten

Gemini Earn gebruikers hebben 900 miljoen dollar vastzitten

Gemini Earn gebruikers hebben 900 miljoen dollar vastzitten

maandag 05 december 2022 - door Redactie

De gebruikers van de lending dienst Gemini Earn hebben zo'n 900 miljoen dollar aan activa vastzitten in het wankele Genesis.

De Gemini exchange van de Winklevoss twins werkte voor zijn Earn product samen met Genesis. Klanten konden hun crypto activa uitlenen en kregen hiervoor in ruil een royale rente. Zoals steeds gaat een hoge rente gepaard met een hoog risico en door de ondergang van FTX moest ook Genesis de opnames van klanten stopzetten. Gebruikers van het Gemini Earn product hebben op deze manier geen toegang meer tot hun fondsen.

Volgens de Financial Times zouden de gebruikers van Gemini zo'n 900 miljoen dollar moeten krijgen van Genesis. Het Earn programma werd pas gestart in 2021 maar omwille van de aantrekkelijke rendementen vloeide het geld binnen. Klanten van Gemini klagen nu dat de exchange de hoge risico's niet duidelijk genoeg uitgelegd heeft.

Run on the bank

Genesis heeft zelf voor 175 miljoen dollar aan activa vastzitten in het gekapseisde platform FTX. Hierdoor maakte het zelf een 'run on the bank' mee en was er geen andere optie dan de lending activiteiten te pauzeren. Ondertussen heeft Genesis de specialist in herstructureringen Moelis & Company onder de arm genomen. Er lopen gesprekken met potentiële investeerders en met de schuldeisers, maar de kans is groot dat ook Genesis zich zal moeten aansluiten bij de Chapter 11 club

Door de problemen bij Genesis zit ook de moedergroep DCG in zwaar weer. Om geld op te halen wordt een verkoop van activa overwogen. Ondermeer de nieuwswebsite Coindesk staat in de etalage en er zijn heel wat vragen over hoe het nu verder moet met het Grayscale Bitcoin Trust.

Andere schuldeisers verzamelen zich

Ook andere partijen worden vertegenwoordigd door advocatenkantoren om geld terug te eisen van Genesis. Het kantoor Proskauer Rose behartigt een tweede groep die eveneens 900 miljoen dollar heeft vastzitten bij Genesis. Een derde groep wordt vertegenwoordigd door Kirkland & Ellis. Hierin zouden ondermeer de andere Chapter 11 platformen als Celsius en Voyager Digital zitten.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu