Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > DCG overweegt verkoop assets uit portefeuille

DCG overweegt verkoop assets uit portefeuille

DCG overweegt verkoop assets uit portefeuille

donderdag 12 januari 2023 - door Redactie

Om Genesis overeind te houden overweegt DCG om posities uit zijn grote venture capital portefeuille te liquideren.

Volgens de Financial Times kunnen de deelnemingen van DCG in projecten als Dune Analytics, Etherscan, Coinbase, Kraken, Silvergate en Circle binnenkort in de etalage belanden. DCG heeft in meer dan 200 projecten geïnvesteerd in de voorbije jaren. Volgens de Financial Times wordt deze portefeuille gewaardeerd op meer dan 500 miljoen dollar.

Het Genesis lending platform is momenteel meer dan 3 miljard dollar schuldig en zit in liquiditeitsproblemen. Hoe dat probleem juist ontstaan is lees je in het artikel 'Een diepe duik in het Genesis en DCG fiasco'. Ondermeer de Nederlandse exchange Bitvavo heeft 280 miljoen euro vastzitten bij Genesis. Daarover werd al een voorstel gedaan om binnen een aanvaardbare termijn 70% hiervan terug te betalen, voor de overige 30% vraagt Genesis meer tijd. Bovendien willen ze die 30% zelfs niet volledig terug betalen. Voor Bitvavo is dat niet voldoende, gezien moedergroep DCG dus op veel waardevolle activa zit.

Herstructurering

De investeringsbank Moelis staat Genesis bij om de liquiditeitsproblemen op te lossen. Er wordt dus gewerkt aan een herstructurering van de leningen omdat de zoektocht naar vers extern kapitaal voorlopig zonder succes blijft. Om deze reden werd er ook al gesneden in het personeelsbestand, zodat de kosten gedrukt worden.

Een mogelijke verkoop van de DCG portefeuille zou wel tijd in beslag nemen, zeker in de huidige marktomgeving. Bovendien zullen kopers trachten het onderste uit de kan te krijgen omdat ze weten dat Genesis en DCG in problemen zitten.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu