Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Creditor committee heeft plan voor Genesis

Creditor committee heeft plan voor Genesis

Creditor committee heeft plan voor Genesis

woensdag 21 december 2022 - door Redactie

Gemini laat weten dat het creditor committee een voorstel heeft om de liquiditeitscrisis bij Genesis op te lossen. Dat kan ook een oplossing inhouden voor Bitvavo.

Een creditor committee is een groep van grote schuldeisers die hun zegje mogen doen bij faillissementsprocedures, een Chapter 11 of ook bij bedrijven in moeilijkheden die nog geen bescherming hebben gezocht tegen hun schuldeisers. Genesis pauzeerde in november de opnames van klantengeld, waardoor andere platformen in de problemen kwamen. Zo heeft Gemini voor zo'n 900 miljoen dollar aan klantengeld vastzitten in Genesis. Ook de Nederlandse marktleider Bitvavo moet nog zo'n 280 miljoen euro terug krijgen van Genesis. Dat komt omdat Bitvavo via een 'off-chain staking' dienst rendement probeerde te maken voor klanten die hun cryptomunten wilden vastzetten op het platform.

Herstelplan

Gemini liet vandaag weten dat de investeringsbank Houlihan Lokey namens het creditor committee een herstelplan heeft voorgesteld voor Genesis. Dat zou een oplossing bieden voor de liquiditeitscrisis. Het hele plan werd gebaseerd op informatie die de zakenbank van Genesis en moedergroep DCG gekregen heeft.

Verkoop activa?

De details van het plan werden nog niet bekend gemaakt. Mogelijke scenario's zijn de verkoop van activa van DCG, zoals het bekende CoinDesk nieuwsplatform, dat op zo'n 300 miljoen dollar gewaardeerd wordt. Een ander belangrijk bedrijf in de DCG portefeuille is Grayscale, waarvan het Grayscale Bitcoin Trust met een enorme korting verhandeld wordt. Grayscale bezit meer dan 630.000 bitcoin, die eventueel deels verkocht kunnen worden. Omdat er strikte regulering moet gevolgd worden ligt dat echter niet voor de hand. Zo moet de SEC zijn goedkeuring geven over dergelijke stappen. Bovendien is het Bitcoin Trust een echte cashcow. Grayscale rekent een beheersfee aan van 2% en verdient dus zo'n 200 miljoen dollar per jaar om deze bitcoin bij te houden.

Het creditor committee verwacht dat Genesis en DCG binnen enkele dagen zullen reageren op de voorgestelde plannen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu