Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Na BlockFi ook Genesis in liquiditeitsproblemen

Na BlockFi ook Genesis in liquiditeitsproblemen

Na BlockFi ook Genesis in liquiditeitsproblemen

woensdag 16 november 2022 - door Redactie

BlockFi staat dicht tegen een Chapter 11 bankruptcy protection en Genesis pauzeert de opnames bij de lending tak.

Genesis Global Capital had op het einde van het derde kwartaal voor 2,8 miljard dollar aan kredieten uitstaan. Klanten plaatsen hier hun geld en ontvangen een royale rente, Genesis leent het geld vervolgens uit. Zoals we al vaker schreven is de hoge rentevoet een vergoeding voor het risico dat je jouw centen nooit meer zal terugzien, wat nu mogelijk het geval is.

Genesis Global Capital kondigde vandaag aan dat het stopt met aflossingen en dat er geen nieuwe leningen worden aangegaan. Klanten begonnen meer geld op te nemen dan wat Genesis aan liquiditeit beschikbaar had. "Deze beslissing moeten we nemen omdat de markt extreem ontwricht is door de FTX implosie", klinkt het.

Gemini

Ook Gemini van de Winklevoss twins moest vandaag klanten waarschuwen dat opnames vertragingen kunnen oplopen. Genesis Global Capital is namelijk de lending partner van het Earn programma van Gemini.

Gemini onderstreept dat deze problemen geen impact hebben op de werking van de exchange en de cryptomunten van klanten die ze bewaren buiten het earn programma. "Wij zijn een full-reserve exchange en alle tegoeden zijn voor 100% gedekt", laat Gemini weten.

BlockFi

Ondertussen heeft crypto lender BlockFi ook al hulp gevraagd aan Binance en wordt bekeken hoe er kosten kunnen bespaard worden door personeel op straat te zetten. 

Vermoedelijk rest er voor BlockFi niets anders dan een Chapter 11 filing, waarbij bescherming gezocht wordt tegen schuldeisers. BlockFi kwam eerder dit jaar al in de problemen en kreeg toen een reddingsboei toegeworpen door FTX, dat ondertussen zelf al onder het Chapter 11 werkt. BlockFi heeft een grote blootstelling aan FTX en werd overeind gehouden door een kredietlijn van 400 miljoen dollar van FTX US. Vorige week moest BlockFi al de opnames stopzetten waardoor klanten niet meer aan hun geld kunnen.

De implosie van FTX zorgt voor veel onrust onder crypto beleggers en mensen vragen zich af welke exchange nog betrouwbaar is. Klanten proberen hun geld en crypto activa zoveel mogelijk op te vragen om hun blootstelling aan exchanges te verminderen. De vraag naar cold wallets ligt dan ook heel hoog.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu