Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Na 8 jaar krijgen Mt. Gox klanten eindelijk een vergoeding

Na 8 jaar krijgen Mt. Gox klanten eindelijk een vergoeding

Na 8 jaar krijgen Mt. Gox klanten eindelijk een vergoeding

donderdag 25 augustus 2022 - door Redactie

De crypto exchange Mt. Gox ging in 2014 ten onder en de afwikkeling van het faillissement nam 8 jaren in beslag.

Mt. Gox was in 2014 de leidende cryptocurrency exchange voor het kopen van bitcoin tot er plots 850.000 bitcoin gestolen werden uit de hot wallets. De exchange zette begin februari 2014 de withdrawals stop en sloot enkele weken later de deuren. Op dat moment was de bitcoin koers zo'n 800 dollar. In de maanden daarna zakte de bitcoin koers verder weg tot onder de 200 dollar. Vandaag is bitcoin zo'n 100 keren meer waard.

In maart 2014 meldde Mt. Gox dat er in een oude wallet nog zo'n 200.000 bitcoin werd teruggevonden. Op dat moment waren deze coins zo'n 116 miljoen dollar waard. Heel wat van deze bitcoin werden al verkocht om de advocaten en kosten van de afwikkeling van het faillissement te betalen. Momenteel zouden er nog zo'n 141.000 bitcoin overblijven. Tegen de huidige koersen gaat het over zo'n 3 miljard dollar. Deze bitcoin zullen nu gebruikt worden om de voormalige klanten te vergoeden voor de geleden schade.

Exponentiële groei

Mt. Gox werd in 2010 opgericht toen bitcoin verhandeld werd voor zo'n 10 dollarcent. De exchange groeide exponentieel tijdens de bitcoin bull market van 2013, toen de bitcoin koers van minder dan 10 dollar naar meer dan 1.000 dollar steeg. Dat betekent ook dat veel van de klanten hun bitcoin gekocht hadden tegen koersen onder de 100 dollar. Zij zullen dan ook nooit alle bitcoin terug krijgen die ze in bezit hadden. Door de sterke stijging van de bitcoin koers gaat het echter wel over een mooie vergoeding en zullen ze in veel gevallen meer dollars terug krijgen dan ze geïnvesteerd hadden.

Jarenlange procedures

De afwikkeling van een faillissement neemt een lange tijd in beslag en zeker in het geval van zo'n complexe faillissementen als bij Mt. Gox. De klanten hebben dan ook 8 jaren moeten wachten vooraleer ze een vergoeding krijgen. Het voorbije half jaar werden de laatste details vastgelegd, waardoor de effectieve uitbetalingen weldra kunnen starten. Vanaf september zullen de voormalige klanten dus weer heel wat bitcoin in hun wallets kunnen terugvinden.

Koers onderuit?

Als veel voormalige klanten ervoor kiezen om binnenkort hun ontvangen bitcoin te verkopen, dan zal er veel aanbod naar de markt komen. Dat zou de bitcoin koers onder druk kunnen zetten.

Anderzijds kan de markt het aanbod van 3 miljard dollar aan bitcoin moeiteloos absorberen. In de voorbije 24 uren alleen al werd er voor 32 miljard dollar aan bitcoin verhandeld. Bovendien zal niet iedereen tegelijk zijn bitcoin verkopen en mogelijk willen de klanten hun positie langer vasthouden tot er weer hogere koersen op het bord verschijnen.

Ga voor een hardware wallet

Wil je de horror vermijden van het jarenlang wachten op jouw cryptomunten als een exchange onderuit gaat? Kies dan voor een hardware wallet om zelf jouw cryptocurrency te beheren. De NGRAVE is de meest revolutionaire cold wallet die nu op de markt beschikbaar is, maar deze wallet biedt nog niet aan alle coins ondersteuning. Een andere optie is Ledger, dat wel al meer cryptomunten ondersteunt.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu