Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Voyager Digital vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Voyager Digital vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Voyager Digital vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

zaterdag 09 juli 2022 - door Redactie

De geplaagde crypto broker Voyager Digital heeft het Chapter 11 aangevraagd, wat vaak de voorbode is van een faillissement.

Onder het Chapter 11 kunnen bedrijven bescherming krijgen tegen hun schuldeisers, waardoor er tijd gekocht wordt om een reorganisatie op poten te zetten. Het zou een doorstart moeten mogelijk maken, maar in veel gevallen is het Chapter 11 de laatste stuiptrekking vooraleer het tot een faillissement komt.

Three Arrows Capital

De doodsteek voor Voyager Digital werd gegeven door de ondergang van het fonds Three Arrows Capital (3AC), dat op zijn beurt overkop ging door het uiteenspatten van Terra / LUNA. 3AC moest een verlies van zo'n 200 miljoen dollar incasseren, waardoor het in de problemen kwam. Voyager Digital had zo'n 650 miljoen dollar geleend aan 3AC en het is hoogst onzeker hoeveel geld er nog gerecupereerd kan worden.

Voyager zegt dat het nog steeds probeert om geld terug te krijgen van 3AC en dat hiertoe al procedures zijn opgestart.

Herstructurering

Voyager zegt dat het voor klanten zo'n 1,3 miljard dollar in crypto bewaart. Daarnaast is er nog 350 miljoen dollar cash van klanten. Vorige week werd de handel op het platform stilgelegd en werden withdrawals gepauzeerd, dus het is nog maar de vraag of de klanten iets van hun geld gaan terug zien.

Volgens Voyager zou het Chapter 11 ervoor moeten zorgen dat de klanten vergoed zullen worden. Klanten mogen een uitkering verwachten in crypto, aangevuld met aandelen van een nieuw Voyager bedrijf, Voyager tokens en misschien nog een deel van het geld dat van 3AC kan terug gehaald worden. Er is dus een redelijke kans dat klanten ook grote verliezen moeten slikken.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu