Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Wat is Utrust (UTK)?

Wat is Utrust (UTK)?

Wat is Utrust (UTK)?

donderdag 08 september 2022 - door Matt

Utrust heeft een betaaloplossing ontwikkeld waarmee je makkelijk fiat valuta en crypto kan omzetten.


Vind je het soms lastig om euro’s om te zetten naar cryptocurrency? Of heb je last van de lange verwerkingstijden van blockchains? Je bent niet de enige. Daarom hebben drie personen enkele jaren geleden besloten om Utrust op te richten. Met dit platform wilden zij ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om betalingen tussen fiat valuta en cryptocurrency uit te voeren. Daar hebben ze ook een eigen cryptocurrency voor opgericht. Laten we eens gaan kijken naar wat Utrust is, hoe Utrust werkt en waar je de UTK cryptocurrency kunt kopen.

Wat is Utrust (UTK)?

Utrust is een bedrijf dat in Estland is gevestigd en een betalingsoplossing biedt voor de uitwisseling tussen cryptocurrencies en fiat valuta's. Utrust is te gebruiken in meer dan 180 landen en levert diensten in meer dan 30 verschillende fiat valuta’s. Dit maakt het platform van Utrust universeel te gebruiken.

Het bedrijf biedt zijn diensten aan crypto traders aan die gebruik willen maken van betaalmethoden die binnen de blockchain-technologie nog niet te gebruiken zijn. Zo kun je bijvoorbeeld geen iDEAL of SEPA Bancontact op de blockchain gebruiken. Daarvoor moet je terecht bij een centraal systeem. Utrust wil dus het platform tussen het centrale en decentrale systeem zijn.

Vooral bedrijven kunnen baat hebben bij Utrust. Het zorgt ervoor dat dit soort bedrijven betalingen met crypto kunnen ontvangen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de pijnpunten. Klanten kunnen middels Utrust in winkels razendsnel met digitale crypto valuta’s betalen, terwijl dat op de basislaag van bitcoin tientallen minuten kan duren.

Wanneer je als bedrijf gebruik maakt van Utrust, krijg je toegang tot een dashboard waar je een overzicht hebt over alle orders, de transactiedetails, klantgegevens, datum en tijd, etc. Utrust zorgt er hiermee voor dat data die over de blockchain wordt uitgevoerd in een simpele weergave aan bedrijven wordt getoond. Hierdoor is het gebruik van een extern administratiesysteem niet noodzakelijk.

Met de UTK token, dat door Utrust is ontwikkeld, moet het uitvoeren van transacties makkelijker dan ooit worden. 

Teams en partners

Nuno Correia, Roberto Machado en Filipe Castro zijn de bedenkers en oprichters van Utrust. Samen hebben zij de leiding over de koers die Utrust vaart.

  • Nuno Correia werkt al sinds 2011 in de blockchain- en crypto-industrie. Binnen deze wereld heeft Nuno al verschillende bedrijven opgericht. Zijn achtergrond ligt echter binnen marketing en rechten. 
  • Roberto Machado heeft in het verleden bij een aantal grote bedrijven gewerkt, waaronder Uphold, AT&T en Airtel.
  • Filipe Castro heeft zijn diploma in computerwetenschappen op de Universiteit van Porto (Portugal) gehaald, en heeft in het verleden meegewerkt aan verschillende softwareoplossingen voordat hij bij Utrust aan de slag ging.

Ook is Utrust een aantal interessante partnerschappen aangegaan. Het aantal partners blijft steeds verder groeien. Des te meer partners, des te makkelijker het zal worden om betalingen middels Utrust uit te voeren.

Wat zijn de voordelen van Utrust?

Hieronder zie je de voordelen die het gebruik van Utrust voor bedrijven en particulieren kan hebben.

Lage transactiekosten

In de traditionele financiële wereld kosten betaalmogelijkheden handelaren al gauw meer dan 3% van het totale transactiebedrag. Dat lijkt misschien niet veel, maar op de lange termijn kan dit aardig in de papieren lopen.

De oplossing van Utrust kost niet meer dan 1% van het gestorte bedrag. Je hoeft vervolgens niet meer moeite te doen op een crypto rekening op te zetten. Want de service van Utrust is door het lage bedrag niet minder dan je gewend bent.

Transacties worden razendsnel verwerkt

Maak je geld over naar een ander IBAN-rekeningnummer, staat het bedrag vaak direct al op de rekening van de begunstigde. Dat kan ook met Utrust. Het platform zorgt ervoor dat betalingen tussen cryptocurrency en fiat valuta razendsnel verwerkt worden. De begunstigde zal de betaling vrijwel direct ontvangen.

Veilig

De blockchain maakt transacties onomkeerbaar. Hierdoor wordt fraude, zoals het terugdraaien van transacties, voorkomen. Omdat Utrust gebruik maakt van de blockchaintechnologie, kan het op positieve wijze gebruik maken van de onomkeerbaarheid.

Makkelijk te gebruiken

Bovendien heeft Utrust een goed ontworpen gebruikersinterface. Deze is van hoge kwaliteit, waardoor het perfect aansluit bij de behoeften van particulieren en bedrijven van elke omvang. Ook kunnen zij gebruik maken van hun favoriete betaalmethode en fiat valuta, waardoor Utrust in vrijwel iedere situatie te gebruiken is.

API integratie

Ontwikkelaars kunnen ook gebruik maken van de functies van Utrust. De applicatie beschikt namelijk over een speciale API integratie. Hierdoor kunnen bedrijven Utrust binnen hun huidige centrale systeem gebruiken. Ze hoeven dus geen dure en speciale hardware aan te schaffen voordat ze Utrust kunnen gebruiken.

Integratie met wallets

Ontvang je graag cryptocurrency? Of toch liever euro’s? Het maakt niet uit, want iedere valuta kun je binnen de speciale Utrust-wallet bewaren. Maar ook werkt Utrust samen met een aantal externe wallets, waaronder Binance, Uphold, Trust Wallet, Ledger, Coinbase en ZenGo. Bedrijven kunnen betalingen dus ook in hun eigen externe wallet ontvangen. Dit kan ook een hardware wallet zijn.

Wat zijn de nadelen van Utrust?

Het lijkt alsof het gebruik van Utrust alleen maar voordelen kent. Toch moeten we realistisch blijven. Tot nu toe zien we dat Utrust nog een aantal cruciale partnerschappen mist. Ook zal het project meer bekendheid moeten krijgen om op grote schaal ingezet te worden. Daarbij heeft het ‘last’ van het imago rondom cryptocurrency.

Utrust kan natuurlijk een goed platform bieden voor betalingen met crypto. Echter, zolang bedrijven en particulieren cryptocurrency gevaarlijk of risicovol vinden, zal het gebruik van Utrust vrijwel niet toenemen. Dit betekent dat Utrust afhankelijk is van het imago, de markt en de waarde van cryptocurrency. Wanneer je wilt beleggen in de UTK cryptocurrency van Utrust ben je dus afhankelijk van een aantal externe factoren, waar het team of de oprichters van Utrust niet heel veel aan kunnen veranderen.

UTK token van Utrust

Utrust heeft een eigen token, genaamd UTK. Van dit token is een maximale voorraad van 500 miljoen vastgesteld. Er zullen nooit meer tokens dan dit aantal in omloop komen. Daar kun je als crypto trader dus vanuit gaan.

Tot het einde van 2022 zal Utrust nieuwe UTK tokens blijven uitgeven, totdat er in totaal 500 miljoen tokens in omloop zijn. Wanneer dit aantal is behaald, komen er geen nieuwe UTK tokens meer in circulatie.

De UTK tokens van Utrust kun je gebruiken binnen het Utrust ecosysteem. Zo kun je razendsnel UTK tokens over het Utrust-platform naar andere mensen sturen. Het versturen van UTK tokens gaat razendsnel. Tokens zijn vrijwel direct naar andere gebruikers verzonden.

Hoe en waar kun je Utrust (UTK) kopen?

Wil jij UTK crypto tokens kopen? Je koopt Utrust tokens op verschillende crypto exchanges, waaronder BitvavoBitcoin Meester of Coinmerce. Dit zijn drie Nederlandse platforms waar je cryptocurrencies kunt kopen. De support is volledig in het Nederlands, en je kunt UTK tokens met bekende betaalmethodes als iDEAL, SEPA Bancontact en creditcard kunt kopen.

Twijfel je of je UTK tokens moet kopen? Doe altijd zelf een prijsverwachting voor Utrust (UTK). Dit kun je doen op basis van de huidige UTK koers. Na onderzoek zou je zelf een voorspelling voor Utrust kunnen doen, en op basis hiervan bepaal je of het aantrekkelijk is om Utrust (UTK) te kopen.

In welke wallet kun je Utrust (UTK) bewaren?

UTK is een ERC20-token dat op de blockchain van Ethereum draait. De UTK token kan daarom bewaard worden in iedere Ethereum wallet, zoals bijvoorbeeld Metamask. Toch is een software wallet, ook wel hot wallet genoemd, niet per se de veiligste manier voor de opslag van UTK. Dit komt doordat software wallets altijd met het internet zijn verbonden en hierdoor makkelijker aan te vallen zijn door hackers.

Je kunt UTK het beste bewaren in een cold wallet, ofwel hardware wallet. Dit is een fysieke wallet die je bij verschillende uitgevers kunt kopen. Ledger en Trezor zijn de bekendste hardware wallets waar je ook UTK tokens in kunt bewaren.

Opgelet: UTK is niet zonder risico en zoals alle altcoins is er een hoog risico om je volledige inleg kwijt te spelen.

Utrust grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu