Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > AppHarvest: agritech als oplossing voor voedseltekorten

AppHarvest: agritech als oplossing voor voedseltekorten

AppHarvest: agritech als oplossing voor voedseltekorten

donderdag 23 juni 2022 - door Redactie

Nu er een wereldwijd tekort aan voedsel dreigt, komen de agritech aandelen in het middelpunt van de belangstelling te staan.

AppHarvest bouwt high-tech kassen om groenten en fruit te telen. Ze gebruiken tot 90% minder water dan traditionele agricultuur, terwijl de opbrengst van de oogst wordt opgedreven door sensoren die de juiste hoeveelheid licht, de juiste temperatuur en vochtigheid bepalen. Verder worden insecten ingezet om ziektes onder controle te houden. Via sensoren en camera's kunnen plagen snel opgespoord worden voor ze een probleem worden. Het hele jaar door kan er geoogst worden. Door al deze maatregelen ligt de opbrengst zo'n 30 keren hoger dan bij traditionele landbouw.

Groeifase

AppHarvest is een zeer jong bedrijf dat zijn eerste kas pas in 2019 opende. Het boekte in het laatste kwartaal een omzet van 5,2 miljoen dollar. Het gaat over een groei van 125% tegenover dezelfde periode vorig jaar, vooral dankzij de uitbreiding van de productiecapaciteit.

AppHarvest zal tegen het einde van dit jaar 3 nieuwe boederijen tellen, terwijl ook de productie gediversifieerd wordt. In Berea zal salade geteeld worden, in Somerset legt AppHarvest zich toe op bessen en in Richmond komt een nieuwe tomatenkwekerij.

Voor het hele jaar 2022 rekent AppHarvest op een omzet van 24 tot 32 miljoen dollar, zowat het dubbele van de omzet van 2021. Voor 2023 rekenen analisten zelfs al op een omzet van meer dan 110 miljoen dollar. Ondertussen blijven de verliezen wel hoog. Voor het hele jaar wordt op een verlies gerekend van 70 tot 80 miljoen dollar.

Vers geld nodig

AppHarvest investeert veel in nieuwe productiefaciliteiten en heeft uiteraard veel geld nodig om te investeren. Dit jaar zal er zo'n 140 tot 150 miljoen dollar geïnvesteerd worden. Momenteel hebben ze zo'n 98 miljoen dollar cash en nog 58 miljoen dollar kredietfaciliteit. Om hun verdere toekomstplannen waar te maken zullen ze vermoedelijk nog vers geld moeten ophalen in de toekomst. Aandeelhouders lopen dus het risico om verwaterd te worden.

Beurshuizen

AppHarvest wordt door weinig analisten opgevolgd. Cowen & Co. geeft een koopadvies met een koersdoel van 9 dollar, zo'n 157% boven de huidige koers van $3,50. Oppenheimer en Barclays houden het op respectievelijk $6 en $5,50.

Grafiek van AppHarvestGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu