Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > AppHarvest: agritech als oplossing voor voedseltekorten

AppHarvest: agritech als oplossing voor voedseltekorten

AppHarvest: agritech als oplossing voor voedseltekorten

donderdag 23 juni 2022

Nu er een wereldwijd tekort aan voedsel dreigt, komen de agritech aandelen in het middelpunt van de belangstelling te staan.

AppHarvest bouwt high-tech kassen om groenten en fruit te telen. Ze gebruiken tot 90% minder water dan traditionele agricultuur, terwijl de opbrengst van de oogst wordt opgedreven door sensoren die de juiste hoeveelheid licht, de juiste temperatuur en vochtigheid bepalen. Verder worden insecten ingezet om ziektes onder controle te houden. Via sensoren en camera's kunnen plagen snel opgespoord worden voor ze een probleem worden. Het hele jaar door kan er geoogst worden. Door al deze maatregelen ligt de opbrengst zo'n 30 keren hoger dan bij traditionele landbouw.

Groeifase

AppHarvest is een zeer jong bedrijf dat zijn eerste kas pas in 2019 opende. Het boekte in het laatste kwartaal een omzet van 5,2 miljoen dollar. Het gaat over een groei van 125% tegenover dezelfde periode vorig jaar, vooral dankzij de uitbreiding van de productiecapaciteit.

AppHarvest zal tegen het einde van dit jaar 3 nieuwe boederijen tellen, terwijl ook de productie gediversifieerd wordt. In Berea zal salade geteeld worden, in Somerset legt AppHarvest zich toe op bessen en in Richmond komt een nieuwe tomatenkwekerij.

Voor het hele jaar 2022 rekent AppHarvest op een omzet van 24 tot 32 miljoen dollar, zowat het dubbele van de omzet van 2021. Voor 2023 rekenen analisten zelfs al op een omzet van meer dan 110 miljoen dollar. Ondertussen blijven de verliezen wel hoog. Voor het hele jaar wordt op een verlies gerekend van 70 tot 80 miljoen dollar.

Vers geld nodig

AppHarvest investeert veel in nieuwe productiefaciliteiten en heeft uiteraard veel geld nodig om te investeren. Dit jaar zal er zo'n 140 tot 150 miljoen dollar geïnvesteerd worden. Momenteel hebben ze zo'n 98 miljoen dollar cash en nog 58 miljoen dollar kredietfaciliteit. Om hun verdere toekomstplannen waar te maken zullen ze vermoedelijk nog vers geld moeten ophalen in de toekomst. Aandeelhouders lopen dus het risico om verwaterd te worden.

Beurshuizen

AppHarvest wordt door weinig analisten opgevolgd. Cowen & Co. geeft een koopadvies met een koersdoel van 9 dollar, zo'n 157% boven de huidige koers van $3,50. Oppenheimer en Barclays houden het op respectievelijk $6 en $5,50.

Grafiek van AppHarvestGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu