Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance krijgt goedkeuring in Bahrein

Binance krijgt goedkeuring in Bahrein

Binance krijgt goedkeuring in Bahrein

dinsdag 28 december 2021 - door Redactie

Binance is zich aan het omvormen in een gecentraliseerde gereguleerde exchange en werkt in verschillende jurisdicties aan de nodige vergunningen.

Binance kondigt aan dat het een principiƫle goedkeuring heeft ontvangen van de centrale bank van Bahrein. Binance zal er een geregistreerde aanbieder van cryptodiensten worden. De volledige aanvraag en het vergunningsproces moet nog afgewerkt worden, maar lijkt momenteel alleen nog maar een formaliteit te zijn.

Binance stelt zich in regel

Binance is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld en is op nauwelijks enkele jaren tijd erg sterk gegroeid, zonder zich iets aan te trekken van regulering. Sinds dit jaar werd de exchange echter door meerdere regulatoren op de vingers getikt, waardoor topman CZ besliste om het geweer van schouder te veranderen. Binance werkte voorheen gedecentraliseerd en neemt nu afscheid van deze - voor regulatoren - onduidelijke structuur.

"We zijn momenteel bezig met het opzetten van echte kantoren en legale structuren in verschillende landen", zegt topman Changpeng Zhao (CZ). Twee weken geleden was de top van Binance nog te gast in Brussel om te praten met Europese regulatoren en overheden.

DNB

Ook in Nederland zal Binance zich op termijn in regel moeten stellen. Elke aanbieder van cryptomunten moet namelijk geregistreerd zijn bij de DNB. De DNB waarschuwde eerder al dat Binance illegaal opereert in Nederland.

Lokale partijen zoals Bitvavo, Bitcoin Meester, Litebit of Coinmerce hebben wel een registratie bij de DNB.

BNB grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu