Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Square wijzigt naam in Block

Square wijzigt naam in Block

Square wijzigt naam in Block

vrijdag 03 december 2021

Square van Jack Dorsey gaat Facebook achterna en kiest voor een nieuwe naam voor de moedergroep.

Vorige maand wijzigde Facebook zijn naam naar Meta om in te spelen op de metaverse, wat de toekomst van het internet zou kunnen worden. Square onderneemt nu gelijkaardige stappen en wijzigt zijn naam in Block, onder andere een verwijzing naar de blockchain waar het bedrijf ook wil op inzetten.

Square werd in 2009 opgericht om het voor verkopers mogelijk te maken om creditcard betalingen te aanvaarden op een smartphone. De laatste jaren is het bedrijf bijzonder succesvol met de Cash App, die zich richt op consumenten. Naast de mogelijkheid om te betalen kan je er ook gratis aandelen mee verhandelen of bitcoin kopen. Square lijfde daarnaast ook Aferpay in, een dienst waarmee mensen dingen kunnen kopen die ze pas later moeten betalen. Ook de muziekstreaming dienst TIDAL van Jay Z werd al gekocht.

Spiral

Van topman Jack Dorsey weten we dat hij een enorme fan is van bitcoin. In de zomer kondigde hij aan dat Square zal beginnen met de ontwikkeling van een eigen hardware wallet. En vorige maand publiceerde de TBD divisie een whitepaper voor een decentrale bitcoin exchange.

"Het Square merk werd gebouwd voor verkopers en daar hoort het ook thuis", zegt Dorsey. Square Crypto, een apart deel van het bedrijf dat zich bezig houdt met bitcoin, zal omgedoopt worden in Spiral. Cash App en TIDAL zullen hun merknaam behouden.

Koersdoelen

Credit Suisse onthaalt de naamswijziging positief, maar wijst vooral op de mooie groeicijfers die de Cash App kan voorleggen. Het beurshuis bevestigt zijn koopadvies en geeft een koersdoel van $300, zo'n 56% boven de slotkoers van gisteren die rond $192 lag. Wolfe Research geeft een koersdoel van $285, maar Bank of America houdt het op een houden advies en een koersdoel van $221.

Bitcoin koers in euro

Koers en grafiek CFD op Block

Block CFD long of short


Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu