Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Markt kijkt reikhalzend uit naar bitcoin ETF

Markt kijkt reikhalzend uit naar bitcoin ETF

Markt kijkt reikhalzend uit naar bitcoin ETF

donderdag 07 oktober 2021

Terwijl de cryptomarkt wacht op de eerste echte Amerikaanse bitcoin ETF, werd er goedkeuring verleend voor een nieuwe ETF die belegt in bedrijven die bitcoin bezitten.

Volt Equity lanceert met het Bitcoin Revolution Fund een nieuwe ETF die zal beleggen in ongeveer 30 bedrijven die investeren in bitcoin. Denk aan namen als Tesla, Paypal, Square of Coinbase. Een zwaargewicht zal MicroStrategy van Michael Saylor zijn, het bedrijf dat maar bitcoins blijft bijkopen. Dit aandeel zou een weging van zelfs 20 tot 25% kunnen krijgen. Ook voor Twitter, dat recent bitcoin betalingen uitrolde, is er een plaatsje voorzien.

Volgens Volt Equity zal het Bitcoin Revolution Fund minder volatiel zijn dan pure cryptobeleggingen. Dat komt omdat het fonds ook belegd is andere aandelen zoals Tesla, die voor zijn business niet afhankelijk is van de cryptomarkt. Ook een partij als Paypal of Square realiseert nog een grote omzet met meer traditionele betaaldiensten.

Geruchten over eerste echte Amerikaanse bitoin ETF

Ondertussen gonst het ook van de geruchten dat de ProShares Bitcoin Strategy ETF officeel goedgekeurd zal worden door de SEC op 18 oktober. Dit zal een ETF zijn die investeert in bitcoin futures. Over een bitcoin ETF die echt belegd in bitcoin zelf zal het naar verluidt nog lang wachten zijn.

Waarnemers verwachten dat de lancering van een eerste bitcoin ETF voor een toevloed aan nieuwe traditionele investeerders zal zorgen, die de bitcoin koers in de komende weken nog fors hoger kan duwen.

Beleggers die interesse hebben in cryptomunten kunnen ook rechtstreeks bitcoin kopen bij een Nederlands platform zoals Bitvavo, Bitcoin Meester of Litebit. Beide platformen hebben een registratie bij de DNB.

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Abonneer op onze gratis nieuwsbrief!

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu