Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Lightning eMotors haalt monstercontract binnen

Lightning eMotors haalt monstercontract binnen

Lightning eMotors haalt monstercontract binnen

woensdag 11 augustus 2021

De beurskoers van Lightning eMotors ging gisteren met 80% de hoogte in. Het bedrijf sloot een belangrijke overeenkomst met Forest River, een busfabrikant van Warren Buffett's Berkshire Hathaway.

We schreven enkele weken geleden nog dat de elektrificatie van zware voertuigen een goudader kan zijn voor Lightning eMotors. Gisteren maakte het bedrijf bekend dat het een overeenkomst heeft getekend met Forest River, die voor Lightning eMotors tot wel 850 miljoen dollar aan inkomsten kan betekenen.

Forest River is in Noord-Amerika een marktleider in de verkoop van bussen. Het bedrijf slijt zo'n 10.000 voertuigen per jaar en gaat nu samen met Lightning eMotors 7.500 zero-emission shuttle bussen bouwen. In de komende vier en een half jaar zal Lightning eMotors samen met Forest River volledige elektrische 'powertrains' en laadpaalsystemen leveren.

De productiecapaciteit van Forest River zal er voor zorgen dat deze elektrische bussen aan een zeer concurrentiële prijs in de markt kunnen gezet worden. "We zullen onze klanten een volledige elektrische powertrain kunnen leveren tegen een prijs die nu niemand kan aanbieden", zegt David Wright van Forest River. "We denken dat dit een game changer zal zijn in de sector van de shuttle bussen."

Transitie naar zware elektrische voertuigen

Veel fleet managers die zware voertuigen beheren zijn al begonnen met de transitie naar elektrische voertuigen, om te besparen op olie en om de doelstellingen rond CO2 reductie te bereiken. Doordat Lightning eMotors en Forest River samen de prijs zullen kunnen drukken, kan deze transitie mogelijk versneld worden.

"Dit is misschien het grootste contract ooit in de markt van elektrische shuttle bussen", zei Lightning eMotors CEO Tim Reeser. "We geloven ook dat er op deze manier meer interesse zal komen in de elektrificatie van andere zware voertuigen."

Koersdoel opgetrokken

In reactie op het persbericht trok Benchmark Co. het koersdoel van het Lightning eMotors aandeel op tot 17 dollar, haast 50% hoger dan de slotkoers van $11,60 gisteren. Door deze deal verdubbelt Lightning eMotors in één klap de grootte van zijn orderboekje.

Grafiek van het aandeel Lightning eMotorsGratis nieuwsbrief

Abonneer op onze gratis nieuwsbrief!

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu