Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > TuSimple Holdings is een interessante AI play

TuSimple Holdings is een interessante AI play

TuSimple Holdings is een interessante AI play

dinsdag 18 mei 2021

Artificiële intelligentie speelt een belangrijke rol in zelfrijdende auto's en trucks. TuSimple Holdings noteert pas op de beurs maar is een interessant aandeel om op deze trend in te spelen.

TuSimple Holdings houdt zich vooral bezig met zelfrijdende vrachtwagens en probeert te zorgen voor meer veiligheid en meer efficiëntie in deze vorm van transport. Het zelfrijdende systeem kan voorwerpen tot een afstand van 1 kilometer correct herkennen. Er is geen fysieke bestuurder die moe kan worden, waardoor de trucks zich zonder pauzes kunnen verplaatsen. Hierdoor daalt ook het energieverbruik met zo'n 10%.

TuSimple heeft zo een oplossing in handen voor de traditioneel weinig winstgevende transportbedrijven. De winstmarges zijn laag, de kosten van personeel, brandstof, administratie en de voertuigen zelf zijn hoog. Bovendien is het vinden van goede chauffeurs geen sinecure.

De grote doorbraak van zelfrijdende voertuigen laat nog op zich omdat de technologie verder moet verfijnd worden. Door artificiële intelligentie leert de software steeds beter situaties in te schatten. Vorig jaar lanceerde TuSimple al het 'Autonomous Freight Network', waarbij trucks autonoom kunnen rijden tussen depots in de steden Phoenix, Tucson, El Paso, Dallas, Houston, en San Antonio. Tegen 2024 zou dit nationaal helemaal uitgerold moeten zijn, waarna ook Europa en Azië aan de beurt zullen komen.

Risicovol, maar veel potentieel

Volgens RBC analist Joseph Spak is TuSimple een zeer speculatieve belegging, maar als ze hun doelen kunnen bereiken zal de beloning ook erg groot zijn. "We bekijken TuSimple meer als een biotech bedrijf dat momenteel veel moet investeren en zijn product gaandeweg naar de markt zal brengen, met testen in verschillende fases", klinkt het.

RBC hanteert een koopadvies voor het aandeel en geeft een koersdoel van $52, zo'n 44% boven de slotkoers van gisteren die op 36 dollar lag. Ook andere analisten zijn positief gestemd en zien in TuSimple de onbetwiste marktleider. J.P. Morgan en Oppenheimer hanteren een koersdoel van $55, terwijl Credit Suisse het aandeel ziet stijgen naar $62. Citigroup is het meest positief met een koersdoel van $75.

Grafiek van het aandeel TuSimple Holdings


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu