Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptocurrency komt dit jaar naar Amerikaanse banken

Cryptocurrency komt dit jaar naar Amerikaanse banken

Cryptocurrency komt dit jaar naar Amerikaanse banken

woensdag 05 mei 2021

Volgens custodian NYDIG zullen honderden Amerikaanse banken dit jaar beginnen met het aanbieden van Bitcoin.

Klanten van Amerikaanse banken zullen op hun gekende bankplatform bitcoin kunnen aankopen, verkopen en bewaren. "De banken vragen naar bitcoin omdat ze zien dat hun klanten geld overmaken aan Coinbase, Kraken en andere crypto exchanges", zegt Yan Zhao van NYDIG.

Om bitcoin bij banken mogelijk te maken werkt NYDIG samen met de gigant Fidelity National Information Services (FIS), een Amerikaans Fortune 500 bedrijf. De software van FIS wordt door veel banken gebruikt en stuurt 300 miljoen Amerikaanse bankrekeningen aan.

Honderden banken hebben zich ondertussen al opgegeven voor de nieuwe dienst. Het gaat vooral over kleinere lokale banken, maar er wordt ook gepraat met de grootste financiële instellingen van de VS.

"Klanten doen tegenwoordig alles via de mobiele app van hun bank. In die app zullen ze ook de mogelijkheid krijgen om bitcoin te kopen, verkopen en bewaren", klinkt het. De banken reageren zo op de neobanken of nieuwe spelers die wel het kopen van cryptomunten mogelijk maken. Denk aan ondernemingen als Robinhood, Paypal, Square of Coinbase dat recent naar de beurs trok. Door geen cryptocurrency aan te bieden laten de banken dus een groeiende financiële business links liggen. 

Bovendien zijn er nog veel mensen die wel interesse hebben in cryptomunten, maar geen nieuwe partij zoals Coinbase willen vertrouwen. Zij verkiezen om te werken met hun eigen financiële instelling en de aankondiging van vandaag kan dus voor veel nieuwe bitcoin beleggers zorgen.

Volgens Fidelity National Information Services zullen ook de grotere banken niet anders kunnen dan volgen. "Als honderden kleinere banken bitcoins beginnen aanbieden, zal ook de druk op giganten als JP Morgan Chase of Bank of America toenemen", klinkt het. JP Morgan lanceerde onlangs al een bitcoin mandje voor zijn klanten.

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu