Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Sterke vraag naar Cloudflare diensten

Sterke vraag naar Cloudflare diensten

Sterke vraag naar Cloudflare diensten

maandag 05 april 2021 - door Redactie

In een wereld waarin de veiligheid en performantie van websites steeds belangrijker wordt, is Cloudflare goed geplaatst om nog sterk te groeien.

Cloudflare is een Amerikaans bedrijf met activiteiten in hosting en cybersecurity. Via Cloudflare worden websites gehost op honderden servers die wereldwijd verspreid zijn. Via zo'n Content Delivery Network (CDN) kan een gebruiker bediend worden via de server die geografisch gezien het meest dichtbij is gelegen, wat de snelheid van het surfen ten goede komt. Indien deze server te druk bevraagd is, kan de gewenste content opgehaald worden van een andere server die nog wel capaciteit beschikbaar heeft. Een CDN voorkomt dus dat druk bezochte websites heel traag reageren of zelfs volledig crashen.

Bekende websites worden ook regelmatig aangevallen door hackers via een zogenaamde DDoS attack. Bij zo'n distributed denial-of-service aanval worden duizenden computers ingeschakeld om tegelijk een website te bezoeken, waardoor deze plat gaat. Met de software van Cloudflare wordt elke aanvraag geanalyseerd om te bepalen of het over een legitieme bezoeker dan wel een bedreiging gaat. Op die manier wordt de uptime van een website opnieuw verbeterd.

Onder de klanten van Cloudflare vinden we ronkende namen zoals Shopify, Panasonic of Wikimedia, de organisatie achter de bekende encyclopedie Wikipedia.

De coronapandemie zorgde voor meer verkeer op het internet, waar Cloudflare uiteraard van profiteerde. Er was een boom in online shopping, maar ook het thuiswerk of studeren op afstand nam een hoge vlucht. Hierdoor steeg de omzet van Cloudflare in 2020 met 50% tot 431 miljoen dollar. En deze trend zet zich door, want het bedrijf rekent voor dit boekjaar op een omzet van 589 à 593 miljoen dollar.

Cloudflare zal vermoedelijk winstgevend worden vanaf het einde van het volgende boekjaar, wat sneller is dan verwacht. De analisten zijn dan ook positief en zien nog mooie stijgingen weggelegd voor het aandeel. Beurshuis Robert W. Baird bevestigde vorige week zijn koopadvies en geeft een koersdoel van $102, ruim 40% boven de huidige koers van pakweg 71 dollar. Needham en JMP Securities hanteren koersdoelen van respectievelijk $105 en $102.

Grafiek van CloudflareGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu