Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Nieuwe hoogtepunten bitcoin trekken nog meer kopers aan

Nieuwe hoogtepunten bitcoin trekken nog meer kopers aan

Nieuwe hoogtepunten bitcoin trekken nog meer kopers aan

donderdag 17 december 2020

De bitcoin heeft de vorige high ruimschoots overstegen met een notering boven de 23.000 dollar. Steeds meer grote investeerders stappen in.

Bitcoin bereikte eind 2017 een hoogtepunt net onder de $20.000, vooral onder koopdruk van particuliere beleggers. Na deze enorme stijging en hype begon de munt aan een correctie. Volgens heel wat waarnemers was de zeepbel uit mekaar gespat en ging de bitcoin roemloos ten onder gaan. Amper drie jaar later noteert de bitcoin al weer boven de $23.000 en zelfs wie op het einde van 2017 op de absolute top aankocht kijkt nu aan tegen een mooie winst.

Tegenover de hype van 2017 worden de nieuwe hoogtepunten nu neergezet zonder de massale media aandacht. Uit data van Google blijkt ook dat zoekopdrachten naar bitcoin ver onder de piek van 2017 liggen. Onderstaande grafiek toont bitcoin gerelateerde zoekopdrachten in Nederland en van een hype is momenteel zeker geen sprake.

Nieuwe hoogtepunten bitcoin trekken nog meer kopers aan

Institutionele beleggers stappen massaal in

Tegenover 2017 komt de interesse nu uit een andere hoek. Grote beleggers zoeken een toevluchtsoord uit angst voor de bijzonder expansieve monetaire politiek van de centrale banken, die steeds meer nieuwe dollars en euro's blijven bijdrukken. De Amerikaanse Fed liet gisteren nog weten dat de aankopen van obligaties, waarbij maandelijks voor zo'n 120 miljard dollar gekocht wordt, zullen verlengd worden en dat er geen specifieke einddatum is voorzien. Net om die reden hebben grote bedrijven zoals MicroStrategy en Square een deel van hun cashreserves omgezet in bitcoin. De bekende investeerder Paul Tudor Jones zei eerder dit jaar al dat hij bitcoin verkiest als een hedge tegen hogere inflatie.

Daarnaast hebben grote banken hun mening over bitcoin bijgesteld. Het frappantste voorbeeld is JP Morgan dat nu positief is over bitcoin, terwijl zijn topman Jamie Dimon in 2017 nog riep dat bitcoin enkel fraude is.

Grote fondsen zoals Grayscale Investments, die institutionele beleggers bedienen, krijgen veel vers geld toegestopt en blijven aan de koopkant staan. Zelfs een vrij conservatieve verzekeringsreus als Massachusetts Mutual maakte recent bekend dat het voor 100 miljoen dollar aan bitcoins heeft gekocht. Grote financiële concerns betreden momenteel dus de cryptocurrency markt en de nieuwe highs kunnen mogelijk voor wat FOMO zorgen: fear of missing out.

Ook op de grote financiële tv stations zijn de nieuwe bitcoin highs niet onopgemerkt voorbij gegaan. Scott Minerd van Guggenheim Partners, dat zo'n 230 miljard dollar beheert, kwam op Bloomberg vertellen dat ze al bitcoins aan het opkopen zijn vanaf een prijs van 10.000 dollar. "Ons fundamenteel onderzoek toont aan dat bitcoin zo'n 400.000 dollar waard is", zei hij. Deze waardering is gebaseerd op de schaarsheid van bitcoins, die om de vier jaren nog vergroot wordt door de bitcoin halvings. Het aantal gemijnde bitcoins per block wordt dan gehalveerd. Verder hebben ze bij Guggenheim bitcoin onderzocht in relatie tot de marktkapitalisatie van goud, omdat de cryptomunt steeds meer bekeken wordt als het digitale goud.

In Nederland zijn ondertussen diverse platformen actief die het voor particuliere beleggers erg gebruiksvriendelijk maken om zelf bitcoins te kopen. Deze platformen moeten bovendien sinds kort geregistreerd zijn bij de centrale bank. 

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu