Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin op korte termijn bodem?

Bitcoin op korte termijn bodem?

Bitcoin op korte termijn bodem?

zondag 24 november 2019

De cryptomunt bitcoin bereikte in de zomer nog de 13.000 dollar maar kwam sindsdien steeds harder onder druk te staan. Mogelijk is er nu wel een korte termijn bodem gezet.

Op 25 oktober zei president Xi Jinping dat blockchain een belangrijke rol zal spelen in de volgende fase van technologische vernieuwingen. Hij kondigde aan dat China hierin het voortouw wil nemen. In reactie op deze uitlatingen steeg bitcoin met zo'n 40% in twee dagen, maar deze winst is de munt ondertussen al volledig kwijtgespeeld.

De afgelopen week daalde bitcoin van boven de 8.000 dollar tot onder de 7.000 dollar. De daling werd ondermeer gevoed door China dat nu weer waarschuwde voor de handel in cryptocurrency. Het land zou maatregelen gaan treffen om het de cryptobeurzen moeilijk te maken. De aankondiging kwam als een verrassing omdat het al weken gonst van de geruchten dat China binnen enkele maanden een eigen cryptomunt zal lanceren. China leek dus positief te staan tegenover de cryptomunten, maar het land onderstreept dat blockchain nog iets anders is dan cryptomunten. Het lijkt er nu op dat China alleen de kaart zal trekken van zijn eigen cryptomunt.

In de grafiek zien we bitcoin dicht tegen de onderkant van een dalend trendkanaal. Gezien dit dalend kanaal gemaakt werd na een stevige stijging zou het weleens over een bull-flag kunnen gaan. Als de munt kan opveren rond de huidige niveaus kan er opnieuw koers gezet worden naar de bovenkant van het kanaal.

Bitcoin op korte termijn bodem?

Grafiek: Tradingview

Een ander lichtpuntje op de bovenstaande grafiek zijn de positieve divergenties die de indicatoren maken. Zowel de RSI als de MACD maken al een hogere bodem, terwijl de koersgrafiek dat nog niet doet. Dit is doorgaans een waarschuwingssignaal voor een aankomende trendommekeer.

Verder is er nog een interessant feit waar te nemen op de onderstaande grafiek.

Bitcoin op korte termijn bodem?

Momenteel bevinden we ons rond het 61,8% fibonacci retracement niveau van de ganse stijging die werd ingezet na het dieptepunt van 2018. Dit is een klassieke zone waarbinnen grote correcties afgerond worden. Het is dus 'make or break time' rond de huidige niveaus. Veren we hier niet op, dan kunnen we zo weer op $6.200, $5.000 of $4.200 staan.

Cryptomunten kopen of verkopen?

Koers en grafiek CFD op Bitcoin

Bitcoin CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu