Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Olieprijs richtingloos

Olieprijs richtingloos

Olieprijs richtingloos

zondag 24 november 2019

De olieprijs beweegt al sinds augustus tussen pakweg $58 en $65, de korte opwaartse spike van midden september buiten beschouwing gelaten.

Midden september sprong de olieprijs nog fors hoger en werd de 70 dollar aangetikt. Daarna namen de economische zorgen het weer over en brokkelde de koers weer af.

Begin oktober werd een dieptepunt gemaakt en sindsdien ging de olieprijs mondjesmaat weer hoger. De olieprijs stijgt als er optimisme is over een handelsakkoord tussen de VS en China of als er geruchten zijn over de OPEC landen die de productiebeperkingen zullen verlengen. Begin december zullen er op de OPEC meeting productieafspraken gemaakt worden voor het eerste half jaar van 2020.

Elke week was er ook prijsdruk als er weer twijfels waren over het handelsakkoord met China door bijvoorbeeld dreigende tweets van president Trump. Als er midden december geen akkoord is gaat de VS vermoedelijk weer wat extra tarieven invoeren, wat de internationale handel onder druk zet en negatief is voor de wereldwijde economische groei. En als de economie krimpt daalt uiteraard ook de vraag naar olie.

Soms wordt de olieprijs ook lager gedrukt door cijfers over de strategische oliereserves, die vaak hoger uitvallen dan wat analisten voorspeld hadden.

Als we de grafiek bekijken zien we aan de bovenkant nog steeds de rode dalende trendlijn lopen. Deze zou in de komende dagen of weken kunnen getest worden. Bij een opwaartse doorbraak hiervan kan de olieprijs snel koers zetten richting de $68, $72 en zelfs $80.

Olieprijs richtingloos

Grafiek: Tradingview

Aan de onderkant ligt er dan weer steun bij de vorige bodems rond $58. Daaronder loopt nog een stijgende groene trendlijn. Als deze breekt kan de koers lager richting $52 en $45.

Speculeren op de olieprijs is ook met een beperkt bedrag mogelijk via CFD's. Vergelijk CFD brokers.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu