Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Waarnemers blijven gemengd over Tesla

Waarnemers blijven gemengd over Tesla

Waarnemers blijven gemengd over Tesla

dinsdag 11 juni 2019 - door Redactie

Tesla houdt vandaag de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering en het aandeel kon de voorbije dagen al flink wat stijgen. Toch blijven waarnemers gemengd over het aandeel.

Het aandeel van Tesla kon eind 2018 nog de $380 aantikken maar ging sindsdien fors onderuit. Onlangs werd een dieptepunt neergezet onder de $180 en het is nu de vraag of het recent ingezette herstel zich kan verderzetten.

Volgens analist Ben Kallo van Robert W. Baird zal Tesla de verwachtingen omtrent de verkoop kunnen inlossen. "We geloven dat de bezorgdheden over leveringsproblemen overroepen zijn en blijven koper rond de huidige niveau's", klinkt het.

Analist Craig Irwin van Roth Capital Partners is dan weer positief over de vraag uit China, die sterker zou zijn dan algemeen verwacht werd.

Beurshuis Robert W. Baird hanteert een koersdoel van $340, zo'n 60% boven de huidige koers. Oppenheimer geeft zelfs een koersdoel van $437, maar Roth Capital is heel wat voorzichtiger met een koersdoel van $238.

Sommige beurshuizen zoals Barclays of Citigroup geven verkoopadviezen met koersdoelen van respectievelijk $150 en $190. De reden is meestal omdat ze de verwachtingen omtrent de toekomstige vraag te optimistisch vinden.

Ook de doorgewinterde shorters blijven negatief voor het aandeel. Volgens hen is er een groot probleem met elektrische auto's, namelijk de capaciteit van de batterij. De geafficheerde actieradius kan namelijk alleen behaald worden in ideale omstandigheden. Als de temperatuur extreem is, dan zal de accu veel slechter presteren. Tijdens de afgelopen zware winter in de VS rapporteerden heel wat eigenaars dat de actieradius op dergelijke koude dagen met 50% afnam. Hetzelfde probleem doet zich voor tijdens heel warme dagen, zeker als de airco wordt aangezet. In de zeer nabije toekomst kan er nog geen oplossing verwacht worden voor dergelijke problemen.

Grafiek van TeslaGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgi√ę)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu