Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen

vrijdag 08 november 2013

Duurzaam beleggen is investeren in bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijvoorbeeld door niet te beleggen in bedrijven die verslavende producten (alcohol, gokken en tabak) verkopen of produceren.

En beleggen in bedrijven die betrokken zijn bij het milieu of andere maatschappelijke problemen.

Waarom duurzaam beleggen

Beleggen doen veel mensen niet alleen voor hunzelf maar ook voor de volgende generatie. En zo’n volgende generatie verdient een gezonde, eerlijke en schone leefomgeving. Hieraan kun je bijdragen door afval te scheiden, vaker met de fiets te gaan en duurzaam te beleggen. 

Groen obligaties

Duurzaam beleggen kan door het kopen van groen obligaties. Door het kopen van zo’n obligatie leen je geld uit aan een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt. Dit wordt gecontroleerd door het VROM. Hoewel het rendement lager ligt dan bij andere obligaties winnen groen obligaties in populariteit.

Fiscaal voordeel

Door te beleggen in groene obligatie ontvang je fiscaal voordeel in de vorm van heffingskorting. Dit verklaart waarom obligaties met een lager rendement toch zo populair zijn. Deze heffingskorting bedraagt in 2013 0,7% van het belastbaar vermogen in box 3.

Aandelen kopen

Je kunt ook beleggen op een duurzame manier door aandelen te kopen van bedrijven die alternatieve energie ontwikkelen. Bijvoorbeeld bedrijven die groene energie verwekken door de wind, het water of een andere duurzame energiebron.

Groenfondsen

Als je niet zelf naar een groene belegging wilt zoeken dan kun je kiezen voor een groenfonds. Deze groenfondsen bevatten financiële producten die een verantwoord en duurzaam karakter hebben. Voorbeelden van deze groenfondsen zijn die van Triodos, BNP Paribas en ASN.

Voor- en nadelen duurzaam beleggen

  • Tevreden gevoel
  • Minder risicovol
  • Duurzame ondernemingen maken beter strategische keuzes
  • Kostbare beperkingen
  • Vergelijkbaar rendement


Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu