Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Outputbeperkingen OPEC duwen olie hoger

Outputbeperkingen OPEC duwen olie hoger

Outputbeperkingen OPEC duwen olie hoger

zaterdag 19 januari 2019

De olieprijs is sinds begin dit jaar al meer dan 10% gestegen. Analisten verwachten dat het zwarte goud nog wel wat hoger kan.

De OPEC drukte de productie in december met 751.000 vaten per dag. Dit was deels vrijwillig, maar ook deels door technische problemen waardoor er bijvoorbeeld geen olie kon gewonnen worden op bepaalde velden van Libië. Het is dus nog afwachten of alle landen zich wel houden aan de beloofde productiebeperking. 

Volgens Bank of America Merrill Lynch zal de productiebeperking de olieprijs verder omhoog jagen. "Voor heel 2019 verwachten we een gemiddelde prijs van 70 dollar per vat, althans als de economische groei niet verzwakt", klinkt het. "Als de globale economische groei bijvoorbeeld zou vertragen van 3,5 naar 2%, dan zouden de olieprijzen fors kunnen dalen. In dat geval valt een prijs van $35 per vat niet uit te sluiten."

In de vorige olie technische analyse schreven we dat de positieve divergentie van de MACD een herstel suggereerde en dat kwam er effectief. De olieprijs brak uit het dalende trendkanaal en overwon de 21 EMA.

1/oil190119.jpg

Grafiek: Tradingview

De MACD gaat nu terug boven de nullijn, wat opnieuw onderstreept dat er een stijgende trend is gestart. De blik is dus opwaarts gericht en de 200 MA kan een target zijn. 

Aan de onderkant zou de 21 EMA of de $59 voor het eerste opvangnet moeten zorgen bij een eventuele correctie. Om het technisch plaatje sterk te houden blijft de olie best boven deze niveaus.

Op de olie kan je als kleine trader speculeren via CFD's. Wie nog geen rekening heeft, kan best eerst CFD brokers vergelijken.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu