Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Flow Traders gaat cryptofondsen verhandelen

Flow Traders gaat cryptofondsen verhandelen

Flow Traders gaat cryptofondsen verhandelen

dinsdag 24 juli 2018

Het Amsterdamse Flow Traders NV, de grootste Europese trader in ETF's, wordt actief op de cryptomarkten. De AFM heeft hierbij bedenkingen.

Flow Traders verhandelde vorig jaar voor haast 700 miljard dollar aan ETF's en is nu begonnen met market making op Ethereum en Bitcoin Exchange Traded Notes (ETN's) die gelanceerd werden door het Zweedse XBT Providers. Beleggers moeten dan niet langer cryptomunten kopen en zelf bewaren, maar kunnen deze munten verhandelen als gewone aandelen op gereguleerde beurzen.

"Mensen onderschatten de cryptomarkten", klinkt het bij Flow Traders. "Het is een grote markt en op termijn komt er regulering aan. De markt participanten zijn veel professioneler dan mensen denken. Institutionele beleggers zijn erg geïnteresseerd in cryptocurrency want we krijgen veel vragen van hen."

Langzaam maar zeker beginnen grote partijen de cryptomarkten te ontdekken. Dit kan voor een sneeuwbaleffect zorgen waarbij steeds meer institutionele beleggers de stap naar cryptomunten zetten.

Bij de AFM vinden ze de beslissing van Flow Traders geen goed idee. "We willen activiteiten in cryptomunten ontmoedigen voor zowel particulieren als professionals", klinkt het. "Door de anonimiteit zijn ze erg gevoelig voor fraude." 

Koers en grafiek CFD op Bitcoin

Bitcoin CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu