Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Sterk herstel verwacht voor Devon Energy

Sterk herstel verwacht voor Devon Energy

Sterk herstel verwacht voor Devon Energy

maandag 26 februari 2018

De aandelenkoers van olieproducent Devon Energy is sterk achtergebleven op de stijging van de olieprijs. In 2018 zou Devon daarom veel betere resultaten kunnen neerzetten.

De prijs van de ruwe aardolie maakte in 2017 een low iets boven de 40 dollar per vat. Verschillende producenten van aardolie hebben zich dan ook toegelegd op het terugdringen van de kosten, zodat ze ook bij lagere olieprijzen winstgevend kunnen zijn. Momenteel wordt het zwarte goud verhandeld voor meer dan 60 dollar per vat en de ingrepen beginnen dus hun vruchten af te werpen. 

Zo heeft Devon Energy enkele duurdere bronnen verkocht tijdens de uitvoering van het strategisch plan '2020 Vision'. Het bedrijf wil nu alleen boren waar de hoogste returns te verwachten zijn. Een veel hogere productie is dus niet het hoofddoel, een hogere winst wel.

Devon bezit heel wat olievelden in het 'Delaware Basin', waar nog op 20.000 locaties kan geboord worden. Het bedrijf kan zo nog een eeuw doorgaan met olie te winnen. Voor 2018 zou de productie met 30% kunnen groeien.

Het plan '2020 Vision' werd uitgetekend met een olieprijs van 50 dollar als uitgangspunt. Wanneer de olie boven de $60 blijft zal Devon Energy dus veel meer cash genereren dan verwacht, waardoor schulden versneld kunnen worden afgebouwd. Waarnemers vermoeden ook dat Devon met een inkoopprogramma voor de eigen aandelen zal starten.

Citigroup, KLR Group, Credit Suisse en Jefferies geven allen een koopadvies en koersdoelen van respectievelijk $44, $49, $50 en $52. Dat maakt dat er een opwaarts potentieel is van zo'n 50%.

Koers en grafiek CFD op Devon Energy - DVN

Devon Energy - DVN CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu