Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Gaat de Bitcoin nog beter presteren in 2018?

Gaat de Bitcoin nog beter presteren in 2018?

Gaat de Bitcoin nog beter presteren in 2018?

dinsdag 26 december 2017

De Bitcoin was ongetwijfeld dé verrassing van 2017 voor veel beleggers, investeerders en cryptocurrency-volgers. De munt steeg naar bijna ongeloofwaardige recordhoogtes en tikte eind 2017 zelfs de $ 20.000 aan.

Volgens een meerderheid van Bitcoin-investeerders houdt het daar niet op. De Bitcoin gaat volgens hen in 2018 nog beter presteren.

Waar in het begin nog veel scepsis was rondom de munt, is te zien dat steeds meer investeerders in de cryptocurrency stappen. Ze betalen een complete Bitcoin of een deel ervan. Alles om maar mee te kunnen delen in het enorme succes.

Onderbouwing

De onderbouwing voor de verwachte stijging komt in de vorm van een onderzoek dat onder ongeveer 600 Amerikanen werd gehouden. Er werden in dat onderzoek vragen gesteld over de Bitcoin. Meer dan 75 procent van de ondervraagden beweerde dat de Bitcoin-prijs nog verder zal stijgen. Sneller en hoger. Er werd zelfs gesproken van een ver-17-voudiging in 2018. Gezien de huidige waarde zou dat neerkomen op zo’n € 250.000 per munt!

Natuurlijk is dat slechts speculeren, maar de Bitcoin zorgde in 2017 ook al voor de nodige verrassingen. Zeker nu er futures werden uitgebracht, kan dat de Bitcoin in een ander daglicht plaatsen. Een positiever en betrouwbaarder daglicht, waardoor de waarde inderdaad verder toe kan nemen.

Decentraal

Maar de meeste investeerders in Bitcoin malen daar niet om. Ze vinden de Bitcoin vooral een prettige munt, omdat deze gedecentraliseerd is. Geen bemoeienis van banken en overheden. Deze investeerders geven dan ook zeker niet de voorkeur aan verdere regelgeving rondom de Bitcoin, laat staan het aan banden leggen van deze digitale munt.

Bemoeienis van de overheid en banken zou de waarde van de Bitcoin wel eens kunnen doen krimpen, menen zij.

En als betaalmiddel?

Hoewel de Bitcoin eigenlijk bedoeld was als betaalmiddel, lijkt ze vooralsnog vooral een investeringsobject te zijn. Want in hetzelfde onderzoek gaf ongeveer de helft van de ondervraagden aan van plan te zijn om minstens één fysieke aankoop met de cryptomunt te doen. Echter gaf een groot deel (40 procent) aan dat juist helemaal niet van plan te zijn.

Bitcoin is dan weliswaar populair, verreweg de meeste transacties vinden nog gewoon plaats met fiat geld.

Al met al ziet het er dus naar uit dat 2018 een interessant jaar wordt voor de Bitcoin. Niet zozeer als betaalmiddel, maar vooral als investering. Lees meer over cryptomunten kopen.

Koers en grafiek CFD op Bitcoin

Bitcoin CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu