Online beleggen

Je bent hier: Home > Cryptocurrency > Tips

10 tips voor investeren in cryptocurrencies

Heb je de smaak te pakken? Wil je het succes van de Bitcoin ook voelen en wil je ook investeren in cryptocurrencies? Dan volgen hier 10 tips die je kunnen helpen om het beste uit je investeringen te halen, maar die je ook helpen om drama’s te voorkomen.

1. Ken de risico’s

Beleggen is risicovol. Zo ook het investeren in cryptocurrencies. Hoewel er eigenlijk geen sprake is van traditioneel beleggen, kunnen we stellen dat het investeren in cryptocurrencies zeer lucratief bleek te zijn. Het tij kan echter snel keren. Slechts één wijziging kan genoeg zijn om zelfs de Bitcoin te laten zakken naar € 10 per stuk. Zonde als je net voor € 18.000 was ingestapt.

2. Leen nooit geld voor investeringen

Investeren met geleend geld moet je nooit doen. Wanneer je in de schulden komt, blijf je die voor jaren – en soms zelfs voor de rest van je leven – houden. Investeer dus alleen met geld dat je echt kan missen! Alles bij mekaar genomen blijft het kopen van cryptovaluta toch eerder een grote gok.

3. Spreid je vermogen

Never bet on one horse… Zet nooit al je geld in op één en hetzelfde. Zeker niet als het om nieuwe cryptocurrencies of een ICO gaat. Want elke nieuwe cryptocurrency kan in feite de nieuwe Bitcoin worden. Het zou niet leuk zijn dat de IOTA ineens € 100 per stuk waard wordt, terwijl jij € 1.000 op Ripple hebt ingezet. Dan was het verstandiger geweest om die € 1.000 evenredig te verdelen over Ripple, IOTA, Reddcoin, Navcoin en DogeCoin (om slechts enkele voorbeelden te noemen).

4. Stel doelen en maak afspraken

Zorg dat je van tevoren voor jezelf helder hebt wat je doelen zijn. Maak daar met jezelf afspraken over. Ga je in totaal € 5.000 inzetten op cryptocurrencies of wil je een bepaalde winst behalen? Wat doe je als het doel bereikt is? Zorg dat je voor jezelf stappen kan zetten en je betekenis geeft aan je crypto-avontuur. In het heetst van de strijd wanneer je op een enorme winst staat, is het vaak niet zo makkelijk om afscheid te nemen van je investeringen. Je bent dan misschien verblind door de stijgingen en wil steeds meer winst binnen halen, terwijl het net verstandig is van een groot deel winst van tafel te nemen.

5. Zorg voor voldoende nachtrust

Vergeet niet ook nog te slapen. Cryptocurrencies zijn zeer beweeglijk en kunnen je elk moment van de dag of nacht plots beginnen stijgen of dalen. Koersen checken kan dwangmatig worden, zeker als je een groot kapitaal in deze coins hebt zitten. Als je te zenuwachtig begint te worden, dan is het tijd om een deel van je investeringen opnieuw te verkopen.

6. Geef het tijd

Anders gezegd: geef het de nodige tijd. De Bitcoin heeft er tien jaar over gedaan om tot een bedrag van € 15.000 te komen. De meeste altcoins zijn nog maar enkele jaren of nog minder bezig. Wees je hiervan bewust. Het beste is om je geld te investeren en het dan even los te laten.

7. Laat je niet leiden door angst

In de beleggerswereld zie je veel dat mensen zich laten leiden door angst. Toen de dollar ineenstortte nadat bekend werd dat Trump president van Amerika werd, raakten veel mensen in paniek. Ze verkochten aandelen, indices en grondstoffen tegen bodemprijzen. Even later was de beurs al weer volledig hersteld, maar deze mensen waren heel veel geld verloren.

Gebeurt er iets ingrijpends? Laat het dan even gaan. Het is toch al te laat. Afwachten is in 9 van de 10 gevallen het beste.

8. Herinvesteer

Wanneer je winst hebt geboekt kun je ook overwegen een deel te herinvesteren in nieuwe cryptocurrencies. Lees je hier wel goed over in en verdeel de winst over een aantal beloftevolle nieuwe munten.

9. Controleer je cryptocurrencies

Richt een vast moment per maand in waarop je even langs je cryptocurrency wallets gaat. Klopt je informatie nog, kun je nog bij je wallets komen en hoefde je geen wachtwoorden te veranderen? Het zou vervelend zijn dat je over een paar jaar je saldo ergens wil gaan checken en tot de ontdekking komt dat een website verhuisd is.

Als je meer dan een paar honderd euro aan cryptomunten bezit, dan is het geen slecht idee om deze te beheren via een hardware wallet zoals de Ledger Nano S (lees onze Ledger Nano S review). De wallets die op exchanges of via brokers worden aangeboden kunnen natuurlijk kwetsbaar zijn voor hackers, je eigen software wallets op jouw pc of smartphone uiteraard ook.

10. Praat er niet teveel over

Tot slot de tip om er niet teveel over te praten, want je weet nooit wie je op slechte ideeën brengt. Als mensen weten dat er bij jou thuis Bitcoins of Litecoins te halen zijn, kan dat heel nadelige gevolgen hebben. Die mensen hoeven dat niet direct van jou te weten, maar kunnen dat ook via via te weten zijn gekomen. Gratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu