Online beleggen

Je bent hier: Home > Cryptocurrency > Altcoins

Wat zijn altcoins?

Altcoins is de benaming die gebruikt wordt om 'alternatieve cryptocurrencies' aan te duiden. Na het succes van de Bitcoin werden heel wat verbeteringen of specifieke toepassingen bedacht, die resulteerden in nieuwe munten. Ethereum en Litecoin zijn sterke voorbeelden van altcoins, die op zichzelf ook veel succes kennen.

Tegenwoordig schieten nieuwe cryptocurrencies als paddestoelen uit de grond. Een nieuwe munt wordt gelanceerd via een ICO of Initial Coin Offering. Maar wat is nu precies de toekomst van deze altcoins?

Het begon met Bitcoin...

In 2008 verscheen de Bitcoin. Deze digitale munt zou een doorbraak vormen voor het slome, trage en dure betalingsverkeer waar men door banken aan gebonden was. De Bitcoin zou het verschil maken.

Nog maar een heel klein percentage van alle transacties gebeurt momenteel via Bitcoin. Het merendeel van de bevolking verricht betalingen nog altijd via de bank en door middel van euro's of dollars. Het vertrouwen in de Bitcoin is groeiende, want er zijn wel meer bedrijven die de mogelijkheid bieden om betalingen met deze cryptovaluta te doen. Maar door de stijgende populariteit zijn Bitcoin transacties ook veel trager en duurder geworden.

Wel is de Bitcoin een zeer lucratief investeringsobject gebleken. Want in de loop der jaren is de Bitcoin aanzienlijk in prijs gestegen. Van enkele centen in 2008 naar ruim € 15.000 in 2017 kan gesteld worden dat de Bitcoin meer dan astronomisch gegroeid is. 

En dat is dan ook waar de focus op dit moment ligt. Niet in betalingen, maar in investeringen.

... maar daar bleef het niet bij

De Bitcoin was niet de enige munt. Al vrij snel kwamen er talloze andere munten bij. Momenteel hebben we zo duizenden digitale munten. Bekende voorbeelden zijn Ethereum en Litecoin. Maar ook de Dash is een bekend voorbeeld van een zogenaamde altcoin.

Wat gaat er nog komen?

Je hebt tegenwoordig van alles. Reddcoin op het gebied van sociale media, Ripple op het gebied van internationale betalingen in het banksysteem en IOTA op het gebied van "the Internet of Things". Artiesten kunnen gebruik maken van de Artbyte en tandartsen zouden onderling de DentaCoin uit moeten wisselen. Zelfs namen als PiggyCoin staan serieus op de lijst van nieuwe cryptocurrencies.

Het lijkt wel alsof er voor elke beroepsgroep een cryptocurrency bedacht moet worden. Daarmee lijkt het idee van een digitale valuta een beetje spaak te lopen, want tandartsen kunnen met hun DentaCoin niet de artiesten betalen zonder eerst te wisselen. En was dat wisselen nu niet waar we vanaf wilden?

Hoe dan ook: de voorspelling is dat er nog wel meerdere gekke cryptocurrencies gaan komen. Zo voorspelt Business Insider dat er zelfs celebrity coins gaan komen, vernoemd naar beroemdheden die hun eigen muntsoort willen hebben. 

Investeren in altcoins

Als de Bitcoin en bekende altcoins als Litecoin en Ethereum zulke grote successen kunnen worden, is het dan misschien niet handig om te gaan investeren in deze altcoins? Er hoeft immers maar één munt te zijn die zich aansluit in het rijtje Bitcoin, Ethereum en Litecoin en je hebt de volgende grote klapper te pakken. Lekker als je die voor een paar centen op de kop hebt getikt en straks voor duizenden euro's van de hand kunt doen.

Als je geld hebt dat je kan missen is het zeker interessant om een heel klein bedrag in altcoins te investeren als een soort van gok. Maar de vraag is vooral: welke munten moet je kopen? Investeren in altcoins kan best een karweitje zijn, waar je je beter maar goed in verdiept. Informeer je vooral goed over enkele veelbelovende altcoins en spreid je geld. Zeker nu je ze nog voor weinig kunt kopen, kun je beter je geld verdelen over meerdere cryptocurrencies dan je heil zoeken bij slechts één.

Heel wat altcoins kan je makkelijk kopen via een dienst als LiteBit.
 

Er zijn duizenden altcoins en slechts een klein percentage maakt kans om echt door te breken. De kans dat je jouw ganse investering volledig gaat kwijtspelen is dus relatief hoog. Investeer daarom slechts een beperkt bedrag van jouw vermogen in cryptocurrency.

Altcoins die de moeite waard zijn

Op discussiefora en websites wordt op dit moment druk gespeculeerd over welke cryptovaluta 'the next Big Thing' is. Speculatie blijft speculatie, maar feit blijft dat het succes van een cryptocurrency toeneemt als de vraag er naar toeneemt. Zo is het immers ook met de Bitcoin, Ethereum en Litecoin gegaan.

Hoe meer mensen het idee hebben dat ze een cryptocurrency niet mogen missen, hoe groter de kans op winst binnen die munt.

Welke munten zou je zeker op je radar moeten hebben?

  • IOTA, deze cryptovaluta is gericht op “The Internet of Things” en dan met name op de communicatie tussen verschillende devices. Grote bedrijven als Microsoft en Samsung hebben reeds aangegeven dat ze met IOTA willen samenwerken.
  • Ripple (XRP) is een alternatieve cryptocurrency die het weer net even wat anders aanpakt. In tegenstelling tot veel cryptovaluta werkt Ripple wel samen met banken en verzorgt het goedkopere internationale betalingen. Met name daardoor is Ripple een interessante investering.
  • Reddcoin (RDD) richt zich op sociale betalingen. Zeker als sociale media diensten, zoals Facebook en Twitter, Reddcoin accepteren, kan dit een enorme groei teweeg brengen.

Goedkoop en veel

Wanneer je niet zeker weet wat een bepaalde cryptovaluta gaat doen (en dat weet je eigenlijk nooit zeker) is het altijd nog een idee om goedkoop veel in te slaan. Wanneer je voor een paar tientjes veel eenheden van een cryptovaluta kunt kopen, hoeft er maar eentje tussen te zitten die naar verloop van tijd veel geld oplevert om er maximaal van te profiteren.

Ook binnen Nederlandse diensten als LiteBit worden veel cryptocurrencies aangeboden voor minder dan € 0,01 per stuk. Daar kun je je geen bult aan vallen. Besef wel goed dat je jouw ganse investering volledig kan kwijtspelen, hou het bedrag van deze gokjes dus beperkt!Gratis nieuwsbrief

Abonneer op onze gratis nieuwsbrief!

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu