Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Genesis vraagt bemiddelaar voor DCG reorganisatie

Genesis vraagt bemiddelaar voor DCG reorganisatie

Genesis vraagt bemiddelaar voor DCG reorganisatie

dinsdag 25 april 2023 - door Redactie

Meer dan twee maanden na het akkoord met DCG lijkt er nog niet veel gebeurd te zijn. Genesis vraagt daarom een bemiddelaar aan de rechtbank.

In november kwam Genesis in liquiditeitsproblemen, waardoor klanten hun geld niet konden terugvragen. Hierdoor kwamen ook andere partijen in de problemen, die gebruik maakten van de Genesis diensten om zelf lending producten aan te bieden. Gemini had zo'n 900 miljoen dollar van klanten vastzitten op het platform en ook het Nederlandse Bitvavo kwam in de problemen.

Na lange onderhandelingen kwam het in februari eindelijk tot een akkoord tussen Genesis, moedergroep DCG en de schuldeisers. Genesis zelf werd in de etalage gezet, DCG zou zijn schulden aan Genesis herstructureren en andere deelnemingen van DCG zouden verkocht worden. Ondertussen zijn we maanden verder en is er nog niet veel gebeurd. Er werd bijvoorbeeld gezocht naar een koper voor nieuwswebsite CoinDesk die honderden miljoenen dollar op tafel zou moeten leggen, maar de biedingen waren maar een fractie van dat bedrag.

Akkoord op de helling

Blijkbaar zijn enkele schuldeisers zenuwachtig geworden en proberen ze nu opnieuw druk te zetten om de boel te versnellen. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Ze zouden nieuwe eisen hebben over de bedragen die terugbetaald moeten worden en de tijdstippen waarop dit moet gebeuren. 

"Een deel van de schuldeisers doet afstand van overeenkomst die eerder voor de rechtbank werd vastgelegd en ze komen met nieuwe eisen. Dit manoeuvre zal de gerechtelijke procedure verlengen en dat komt de honderdduizenden individuele schuldeisers niet ten goede", zegt DCG in statement.

Grote crediteuren zoals Gemini hebben voorlopig nog niet gereageerd.

Bitcoin grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu