Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Genesis en DCG hebben akkoord met schuldeisers

Genesis en DCG hebben akkoord met schuldeisers

Genesis en DCG hebben akkoord met schuldeisers

maandag 06 februari 2023 - door Redactie

Na wekenlange onderhandelingen werd er vandaag in de rechtbank een akkoord voorgesteld tussen Genesis en de schuldeisers.

Genesis zit al een tijdje in de problemen en moest in januari zijn toevlucht zoeken tot het Chapter 11. Deze bescherming tegen schuldeisers geeft het bedrijf tijd om een herstructurering op poten te zetten, waarbij de schuldeisers zoveel mogelijk geld kunnen recupereren.

De eerste details van de deal beginnen nu uit te lekken. Gemini, dat zo'n 900 miljoen dollar heeft vastzitten bij Genesis, stelt dat het plan ervoor zal zorgen dat de schuldeisers een groot deel van hun kapitaal zullen recupereren. Gemini zegt dat ze zelf 100 miljoen dollar zullen ophoesten zodat de gebruikers van het Gemini 'Earn' product hun inleg volledig terug krijgen. Genesis en DCG zullen dus vermoedelijk 800 miljoen dollar terugbetalen, waardoor er sprake is van een haircut van zo'n 12%. Dat is mogelijk dan ook het verlies dat andere schuldeisers zullen moeten slikken.

Bitvavo

Ook Bitvavo bevestigt het akkoord. Eerder was er al een voorstel van Genesis en DCG om 70% van het openstaande bedrag terug te betalen binnen een aanvaardbare termijn. "Het resultaat dat bij de rechter is voorgelegd, komt neer op een verwachte recovery rate van tussen de 80-100% wat wordt terugbetaald in digitale valuta, contanten en preferente aandelen DCG. Verdere details worden op korte termijn bekend gemaakt", klinkt het.

Verkoop activa

Zowel Genesis Trading als de Genesis lending tak worden in de etalage gezet. Genesis Trading maakt geen deel uit van het Chapter 11 en is dus operationeel gebleven. De advocaten van Genesis laten weten dat ze zullen proberen om beide business units als een pakket te verkopen. Ook andere deelnemingen uit de DCG portefeuille worden vermoedelijk verkocht.

Herstructurering schulden

De schulden die DCG aan Genesis heeft zullen ook geherstructureerd worden. De terugbetalingstermijn van de 500 miljoen dollar die DCG schuldig is wordt verlengd en het bedrag zal pas in juni 2024 moeten terugbetaald worden. Ook zijn er afspraken gemaakt over de fameuze 'promissory note' van 1,1 miljard dollar die DCG aan Genesis gaf. Deze zal worden omgezet in 'iets van waarde', vermoedelijk dus in aandelen van DCG waardoor de schuldeisers een deel van de moedergroep in handen zullen krijgen.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu