Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Mooie groeicijfers voor Micron

Mooie groeicijfers voor Micron

Mooie groeicijfers voor Micron

woensdag 12 juli 2017

De omzet en winst van de chipfabrikant Micron wordt positief beïnvloed door allerlei trends die zich momenteel manifesteren.

Micron profiteert ondermeer van de groei van de cloud. Hoe meer data er in de cloud bewaard wordt, hoe meer vraag er is naar het geheugen van Micron. Ook in de komende kwartalen zal deze groei zich verderzetten. Daarnaast levert Micron ook NAND flash geheugen voor smartphones die steeds sneller moeten kunnen werken en steeds meer data moeten kunnen bewaren. Ook de steeds populairder wordende AR en VR technologie (augmented en virtual reality) maakt dat er nood is aan nieuwe chips en werkgeheugen. Verder is er een sterke groei in de 'connected home' markt, waar steeds meer toestellen met het internet verbonden worden. Denk maar aan een slimme deurbel of slimme rookdetectoren, die ook weer een boel data genereren die ergens bewaard moet worden.

Ook de 'oude markten' zoals de pc verkopen blijken momenteel goed te presteren, waardoor de prijzen voor DRAM hoog zijn. Micron stelde hierdoor sterke kwartaalcijfers voor met een omzet die meer dan 5,5 miljard dollar bedroeg. Voor het huidige kwartaal wordt zelfs op een omzet van meer dan 6 miljard dollar gemikt.

De analisten zijn dan ook positief gestemd en vinden dat Micron een technologiebedrijf is dat in vele beleggersportefeuilles thuis hoort. Wells Fargo geeft Micron momenteel een koersdoel mee van $40, zo'n 30% boven de huidige koers. Citigroup geeft ook een koopadvies af met een koersdoel van $45. Needham hanteert zelfs een koersdoel van $50.

Koers en grafiek CFD op Micron - MU

Micron - MU CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu