Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bittrex sluit Amerikaanse tak

Bittrex sluit Amerikaanse tak

Bittrex sluit Amerikaanse tak

zaterdag 01 april 2023 - door Redactie

De crypto exchange Bittrex trekt zich terug uit de VS omwille van het onzekere regelgevende klimaat.

Bittrex is al 9 jaren actief in de VS maar door de aanval op de crypto industrie kiest de exchange er nu voor om zich terug te trekken.

"Het is economisch niet haalbaar voor ons om te blijven opereren in het huidige onduidelijke regelgevende Amerikaanse landschap", zegt CEO Ritchie Lai. "Het is onduidelijk aan welke eisen we moeten voldoen en boetes worden opgelegd zonder discussie of input, waardoor actief blijven in de VS niet langer haalbaar is."

De staking dienst werd al stopgezet en alle tegoeden van klanten zijn beschikbaar en kunnen opgenomen worden. De klanten krijgen daar nog een maand de tijd voor, want vanaf 30 april zullen de Amerikaanse activiteiten stopgezet worden.

De beslissing om de Amerikaanse tak te sluiten heeft geen gevolgen voor internationale klanten. Bittrex Global bedient uitsluitend niet-Amerikaanse klanten in ondermeer Europa, Canada en Zuid-Amerika.

Regulation by enforcement

Bittrex heeft in de voorbije weken gezien hoe hard de VS aan het optreden is tegen exchanges. In februari trof Kraken een schikking met de SEC en moest de exchange 30 miljoen dollar ophoesten, terwijl ook de staking diensten voor Amerikaanse klanten moesten stopgezet worden. Coinbase kreeg al een Wells notice van de SEC, wat meestal de voorbode is van een boete of een verbod op bepaalde activiteiten. KuCoin wordt vervolgd door de New York Attorney General en Binance werd dan weer vervolgd door de CFTC.

Vanuit de crypto industrie roept men dat het gaat over 'regulation by enforcement', waarbij regulatoren optreden op basis van eigen interpretaties van bestaande wetteksten die voor de traditionele financiƫle sector bedoeld zijn. De crypto spelers willen zich dan liever vestigen in gebieden waar duidelijke regulering is die specifiek voor de crypto industrie werd ontwikkeld. In Europa is bijvoorbeeld de MiCA regulering (Markets in crypto-assets) in de maak.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu