Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > SEC gaat achter Coinbase aan

SEC gaat achter Coinbase aan

SEC gaat achter Coinbase aan

donderdag 23 maart 2023 - door Redactie

Coinbase heeft een Wells notice ontvangen van de SEC, waarmee de regulator aangeeft dat er een onderzoek loopt. In veel gevallen eindigt dat in een boete of verbod.

Vorige maand trof de SEC een schikking met Kraken over de staking diensten voor Amerikaanse klanten. De SEC vond dat Kraken een inbreuk had gepleegd op de effectenwetgeving en er werd een schikking getroffen van 30 miljoen dollar. Daarnaast moest Kraken stoppen met de staking diensten aan te bieden aan Amerikaanse inwoners.

Gisteren raakte bekend dat de SEC nu zijn pijlen gericht heeft op het beursgenoteerde Coinbase. Onder de loupe liggen het listing proces van cryptomunten, de staking dienst Coinbase Earn, de dienst voor institutionelen Coinbase Prime en de Coinbase Wallet. 

Coinbase in de tegenaanval

Coinbase wacht af wat de uitkomst van het onderzoek zal zijn maar lijkt zich wel voor te bereiden op een klacht tegen de SEC. Ook Grayscale is momenteel verwikkeld in een procedure met de SEC omdat de regulator de omvorming van GBTC naar een ETF niet wil goedkeuren.

De SEC heeft een grote flater begaan met de fraude van FTX onder zijn neus te laten gebeuren en probeert nu hard terug te slaan. Coinbase heeft steeds getracht om de regels te volgens en wou zich zelfs registreren bij de SEC, maar tot op vandaag bestaat er geen enkele procedure die een dergelijke registratie mogelijk maakt voor een cryptocurrency exchange. "We hebben miljoenen dollars uitgegeven aan advocatenkosten om een voorstel te doen aan de SEC over hoe een dergelijke registratie er kan uitzien. We hebben herhaaldelijk naar feedback gevraagd, maar kregen deze nooit", zegt Coinbase. "We hebben 30 keren met de SEC samengezeten over negen maanden tijd, maar kregen nooit duidelijkheid. Bovendien is onze exchange en staking dienst nog grotendeels hetzelfde als in 2021, toen de SEC onze business onderzocht heeft en ons toestemming heeft gegeven om naar de beurs te gaan."

Onzekerheid over de regelgeving

Coinbase zegt dat er veel onzekerheid is over de regelgeving voor de crypto industrie in de VS. De SEC heeft de voorbije jaren alles toegestaan, hoewel er geen duidelijke regels waren. Maar nu begint de SEC naar believen boetes op te leggen, zonder duidelijkheid te verschaffen over wat wel en niet mag. In zulk een omgeving kunnen ondernemingen zich moeilijk ontplooien. "De VS kan het zich niet veroorloven dat regulatoren de betrouwbare spelers bedreigen met hoge boetes. Deze oneerlijke aanpak zal de industrie naar het buitenland duwen", klinkt het.

"Zeg ons wat de regels zijn en we zullen ons er aan houden", besluit Coinbase.

Grafiek van CoinbaseAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu