Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Oplossing voor DCG en Genesis is bijna rond

Oplossing voor DCG en Genesis is bijna rond

Oplossing voor DCG en Genesis is bijna rond

vrijdag 27 januari 2023 - door Redactie

Bitvavo meldt dat ze bijna een akkoord hebben met Genesis en DCG.

Na wekenlange onderhandelingen vroeg Genesis vorige week dan toch bescherming aan tegen zijn schuldeisers. De procedure moet het bedrijf ademruimte geven om de herstructurering van de leningen tot een goed einde te brengen. De advocaten van Genesis lieten weten dat ze optimistisch zijn om snel weer uit het Chapter 11 te komen. Tegen het einde van mei zou de bescherming tegen schuldeisers niet meer nodig zijn.

Verschillende partijen gaven aan dat ze dicht tegen een akkoord zitten, waarbij gemikt werd op het einde van deze week. Bitvavo bevestigt nu in een mededeling dat het einde inderdaad in zicht is.

Bitvavo moet zo'n 280 miljoen euro terugkrijgen van Genesis en DCG. Dat gaat over geld van klanten dat bij de lending tak van Genesis werd uitgezet. Om de klanten volledig schadeloos te stellen heeft Bitvavo deze probleemkredieten zelf overgenomen. Eerder kregen ze al een voorstel waarbij zo'n 70% zou terugbetaald worden binnen een 'aanvaardbare termijn'. Over de overige 30% liepen nog onderhandelingen en DCG wou dat bedrag niet volledig terugbetalen, wat voor Bitvavo onaanvaardbaar was.

Verbeterd voorstel

"Inmiddels ligt er een nieuw en verbeterd voorstel waar Bitvavo zich in grote lijnen in kan vinden", klinkt het nu. Uit de documenten van het Chapter 11 blijkt dat er voldoende financiƫle middelen beschikbaar zijn, waarbij ook de kortlopende lening en promissory note van DCG in beeld komen. Volgens Bitvavo moet het resterende bedrag van 30% van DCG komen. Eerder werd al bekend gemaakt dat DCG delen van zijn portefeuille zal moeten verkopen om aan de nodige cash te geraken.

Hoe het allemaal zo ver is kunnen komen lees je in het artikel 'Een diepe duik in het Genesis en DCG fiasco'.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu