Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Chapter 11 nabij voor Genesis?

Chapter 11 nabij voor Genesis?

Chapter 11 nabij voor Genesis?

woensdag 18 januari 2023 - door Redactie

Verschillende media rapporteren dat Genesis zich aan het voorbereiden is voor een Chapter 11 bankruptcy filing.

Bloomberg rapporteerde vandaag dat Genesis al deze week bescherming zou kunnen zoeken tegen zijn schuldeisers. In november werden de opnames van klantengeld stopgezet en daarna raakte bekend dat Gemini zo'n 900 miljoen dollar aan klantengeld heeft vastzitten in Genesis, terwijl dat bij Bitvavo zo'n 280 miljoen euro is.

De schuldeisers groepeerden zich in zogenaamde 'creditor committees' en stelden advocatenbureaus aan om hun belangen te verdedigen. De onderhandelingen verliepen moeizaam en in de media werden sappige verhalen zoals de open brieven van Cameron Winklevoss breed uitgesmeerd.

Voorstellen gaan over en weer

Op de achtergrond gingen de onderhandelingen echter verder en Bitvavo maakte bekend dat ze al een voorstel van DCG hadden ontvangen. Volgens dit voorstel zou DCG zo'n 70% van het openstaande bedrag terug betalen binnen een aanvaardbare termijn. De overige 30% zou DCG niet volledig terugbetalen en dat was voor Bitvavo onaanvaardbaar.

Donut, een andere partij die in hetzelfde schuitje zit, liet vorige week weten dat ze een nieuw tegenvoorstel aan DCG gedaan hebben. Ze maakten zich sterk dat er tegen het einde van de week meer duidelijkheid zou zijn en dat er een finale deal uit de bus zou komen of dat er voor een 'alternatieve route' zou gekozen worden.

De perslekken over een mogelijk Chapter 11 zouden dan ook in dit verband kunnen gezien worden. DCG en Genesis zouden zo proberen om de schuldeisers te beïnvloeden om toch akkoord te gaan met een deal, waardoor ze voor een deel een verlies zullen moeten slikken. Deze strategie is mogelijk als de schuldeisers de Chapter 11 procedure liever vermijden. Dit kost namelijk veel geld in de vorm van gerechtskosten en vergoedingen aan het team van de curator. Deze zal op zijn beurt moeten proberen de problemen op te lossen, maar de kosten van het Chapter 11 verkleinen uiteraard de koek voor de schuldeisers.

Prepackaged Chapter 11

Een andere mogelijkheid is dat er samen met de schuldeisers wordt besloten om de herstructurering toch onder het Chapter 11 af te ronden. Zulk een 'prepackaged Chapter 11 filing' zou het gehele proces in de rechtbank versnellen omdat er dan al een deal ligt die grotendeels afgewerkt is.

Volgens The Block zou de deal voor de schuldeisers bestaan uit een deel cash dat onmiddellijk betaald wordt, een deel schulden die omgezet worden in aandelen van moedergroep DCG en een ander deel van de schuld waarop een uitstel van 1 tot 2 jaren zal worden gegeven vooraleer Genesis met de terugbetaling moet starten.

Lees nog meer over deze problemen in het artikel 'Een diepe duik in het Genesis en DCG fiasco'.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu