Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Warner Bros schrapt Batgirl en is op zoek naar nieuw verdienmodel

Warner Bros schrapt Batgirl en is op zoek naar nieuw verdienmodel

Warner Bros schrapt Batgirl en is op zoek naar nieuw verdienmodel

zaterdag 06 augustus 2022 - door Redactie

De afgeronde film ‘Batgirl’, die dit jaar nog op de streamingdienst HBO Max zou verschijnen, is op het laatste moment geschrapt door de Amerikaanse mediagigant Warner Bros.

Het project kostte zo’n 90 miljoen dollar om te maken en werd gerealiseerd door de Belgische regisseurs Adil El Arbi and Bilall Fallah. Het zal één van de duurste films ooit worden die nooit vertoond zal worden.

Een reden voor het besluit was de slechte reacties die het bij testpublieken kreeg. Over dit argument wordt echter getwijfeld. Sceptici denken namelijk dat het te maken heeft met een andere koers die de nieuwe CEO David Zaslav wil inslaan met het bedrijf.

Batgirl kan daarom simpelweg slachtoffer zijn geworden van een nieuw traject dat Warner Bros inslaat. De medewerkers van de film, waaronder de regisseurs en acteurs, hebben aangegeven ontzettend teleurgesteld te zijn. Ook fans die uit hebben gekeken naar de film zijn verontwaardigd. 

Streaming oorlog

De nieuwe CEO David Zaslav heeft aangegeven geen deel uit te willen maken van de streaming-oorlog die op het moment gaande is. Dit houdt in dat filmproducenten zoals Warner Bros ontzettend veel films en tv-series produceren die alleen op streamingdiensten te zien zijn. Volgens Zaslav is kwantiteit hierdoor belangrijker geworden dan kwaliteit, omdat streamingdiensten klanten willen trekken met een constante stroom van nieuw materiaal. 

Zaslav denkt dat in de toekomst bioscopen weer een grotere rol zullen spelen. Dit is een conclusie die hij trekt op basis van teleurstellende groeicijfers van streamingdiensten als HBO Max en Netflix. Mensen hebben geen interesse meer in snelle consumptie van films en series, maar willen juist de échte bioscoopervaring weer beleven.

Volgens Zaslav zullen films die in bioscopen worden uitgebracht daarom meer omzet opleveren dan bij streamingdiensten kan gebeuren. Door er vroeg bij te zijn, kan Warner Bros volgens hem een goede voorsprong krijgen op de concurrentie.

Zaslav heeft aangegeven dat het niet logisch is om films met hoge productiewaarden te lanceren op streamingdiensten, omdat er op deze manier veel minder winst te behalen is. Batgirl kostte 90 miljoen dollar om te produceren, maar zal dus nooit het daglicht zien.

Zaslav heeft niet gereageerd op de vraag waarom Batgirl niet toch op streamingdiensten vertoond kon worden, aangezien de investeringen al zijn gemaakt. Wel toont het duidelijk aan dat een nieuwe strategie zal worden ingezet bij Warner Bros.

Kwartaalcijfers

Warner Bros presenteerde de voorbije week ook kwartaalcijfers die onder de verwachtingen bleven. De omzet kwam uit op 9,8 miljard dollar maar had 10,8 miljard dollar geweest als de samensmelting van Warner Bros en Discovery al gedurende het hele kwartaal in de boeken was opgenomen. Dat zou nog steeds minder zijn dan de 11,8 miljard dollar waar Wall Street op rekende. Het nettoverlies liep op tot 3,4 miljard dollar, grotendeels te wijten aan herstructureringskosten en afschrijvingen door de fusie.

Warner Bros verlaagde ook de verwachtingen voor het hele boekjaar. Het bedrijf verwacht nu een winst van 9 tot 9,5 miljard dollar in 2022. Ook de winstcijfers voor 2023 werden verlaagd van 14 miljard dollar naar 12 miljard dollar.

Voor wat het aantal abonnees betreft voor de gecombineerde HBO Max en Discovery+ rekent Warner nu op 130 miljoen abonnees in 2025. Eerder werden er nog 150 miljoen abonnees vooropgesteld.

Beurshuizen

Onder de analisten is het beeld gemengd. We zien vooral houden adviezen en weinig koopadviezen. Barclays en Wells Fargo hanteren beiden een houden advies en een koersdoel van respectievelijk $17 en $19, zo’n 16 tot 30% boven de slotkoers van $14,59.

Grafiek van Warner Bros. DiscoveryGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu