Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin herstelt: is crypto winter voorbij?

Bitcoin herstelt: is crypto winter voorbij?

Bitcoin herstelt: is crypto winter voorbij?

vrijdag 29 juli 2022 - door Steven Anthonis

De bitcoin koers maakte midden juni een dieptepunt en ondertussen zien we alweer wat kracht op de grafiek…

Door Steven Anthonis, schrijver van Leren Traden - @stevenanthonis

Op 17 juni ging de bitcoin koers even piepen onder de 19.000 dollar om vervolgens wekenlang zijwaarts te bewegen tegen deze lows. Vandaag koersen we opnieuw rond de 24.000 dollar, wat een teken van kracht is. De weg ligt opwaarts open naar 28.600 dollar.

Bitcoin herstelt: is crypto winter voorbij?

Grafiek: Tradingview

Einde van de crypto winter?

Investeerders hopen nu dat het ergste van de crypto winter voorbij is, met grote partijen die overkop gingen zoals 3AC, Voyager Digital en Celsius. Daarnaast zorgde de wereldwijde inflatie zorgde voor paniek onder investeerders, omdat ze vreesden voor hogere rentevoeten van de centrale banken. Dit leidde tot massaverkoop van verschillende soorten crypto en tech aandelen.

Toch denken velen dat het ergste nu achter ons ligt. Er is niet meteen een grote partij die in de problemen zit, alhoewel er hier en daar nog wel geruchten gaan over ondermeer Tether, die zijn USDT’s niet voldoende gedekt zou hebben. Anderzijds begint de Amerikaanse centrale bank al uit een ander vaatje te tappen. De Fed verhoogde deze week de rente met 75 basispunten, maar voorzitter Powell zei dat hij zich meer zorgen maakt over de vertragende economische groei. Er zullen nog renteverhogingen volgen, maar het tempo zal waarschijnlijk vertragen. Als reactie stegen de beurzen en de bitcoin koers flink.

Dalende trend intact

Technisch gezien gaat het echter over een herstel binnen een grotere dalende trend. We koersen opnieuw boven de 21 EMA en onderaan ligt er nu een eerste steun rond de 21.500 dollar. Aan de bovenkant zien we mogelijke weerstand rond de $28.600, $31.800 en $37.500. Pas vanaf dat laatste niveau begint het plaatje echt weer op te klaren. Vanuit de trendmatigheid is de kans groot dat we ergens onder $37.500 een nieuwe lagere top maken, waarna de koersen verder verzwakken en we mogelijk opnieuw de dieptepunten gaan testen. In dat geval kunnen weer andere spelers op de cryptomarkt in de problemen komen, waardoor nieuwe faillissementen en de boel opnieuw onderuit kunnen trekken. Ondanks de huidige mooie dagwinsten is het dus belangrijk om dat mogelijke negatieve scenario in het achterhoofd te houden.

Wie denkt dat bitcon hoger kan en wil inspelen op een verder herstel, kan hier meer lezen over bitcoin kopen.

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu