Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Dropbox is een overnamedoelwit

Dropbox is een overnamedoelwit

Dropbox is een overnamedoelwit

vrijdag 03 juni 2022 - door Redactie

Dropbox stijgt vandaag omdat het bedrijf benaderd is door een consultant die informatie verzamelt voor een overnamebod.

Dropbox is een zeer bekende cloudopslag dienst, die werkt met een freemium model. Gebruikers kunnen gratis een account aanmaken en krijgen dan 2 gigabyte opslagruimte. Ze moeten overstappen op een betalend abonnement als ze meer opslagruimte willen.

Mooie resultaten

In het eerste kwartaal realiseerde Dropbox een omzet van 562,4 miljoen dollar, een groei van 9,9% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal betalende klanten kwam uit op 17,09 miljoen en de winst per aandeel was 38 dollarcent. Voor het hele boekjaar wordt een winst per aandeel verwacht van zo'n anderhalve dollar. Afgezet tegen de huidige koers komt dat op een koerswinst verhouding van zo'n 15, wat bezwaarlijk duur kan genoemd worden.

Doordat de business van Dropbox veel geld oplevert zit het bedrijf ook op een berg cash. Dropbox heeft in het verleden andere bedrijven overgenomen zoals HelloSign of DocSend en zou dit ook in de toekomst opnieuw kunnen doen. Daarnaast kondigde het bedrijf ook aan dat ze eigen aandelen op de beurs gaan inkopen. Daar werd 1,2 miljard dollar voor gereserveerd.

Dat het aandeel goedkoop gewaardeerd wordt is ook een overnamejager opgevallen, volgens de geruchten. Het zou dus best kunnen dat er weldra een bod op Dropbox wordt uitgebracht of dat er een strijd losbarst als er meer gegadigden zijn.

Beurshuizen

De meeste beurshuizen hanteren een koopadvies voor het aandeel Dropbox. Jefferies en JMP Securities geven een koersdoel van 30 dollar, zo'n 44% boven de koers van $22,65 op moment van schrijven. RBC Capital ziet Dropbox zelfs stijgen naar 38 dollar.

Grafiek van DropboxGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu