Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Twitter deal terug on hold

Twitter deal terug on hold

Twitter deal terug on hold

zondag 15 mei 2022 - door Redactie

Het leek al even of de deal tussen Elon Musk en Twitter rond was. Voor een bedrag van maar liefst 44 miljard dollar zou hij de nieuwe eigenaar worden van het platform.

De vraag is alleen of de deal nog wel door kan gaan. Musk heeft de deal namelijk tijdelijk on hold geplaatst. 

Waarom staat de deal nu plots on hold?

Alle sociale media platformen krijgen te maken met nep-gebruikers en spam-accounts. Ofwel zit hier niemand achter, ofwel worden de accounts helemaal niet eens gebruikt. Voor een platform dat zijn winsten uit advertenties haalt, is dat uiteraard een groot probleem. Je wil namelijk geen boodschap omtrent jouw merk tonen aan een niet bestaande gebruiker. Dat kost alleen maar geld.

Twitter had aangegeven dat het aantal gebruikers met een nep-profiel en het aantal spam-accounts beperkt was tot minder dan 5% van het totale aantal gebruikers. Musk betwijfelt echter of dat wel het geval is en plaatst daarom de deal on hold. Dit viel te lezen op, hoe kan het ook anders, zijn eigen Twitter account.

On hold wil nog niet zeggen dat de deal gaat afspringen, maar wel dat er extra onderzoek nodig is. Musk wil dat Twitter op basis van data probeert aan te tonen dat het aantal onbestaande gebruikers echt zo laag is. 

Na zijn tweet was wel meteen duidelijk dat de markten geschokt reageerden. Er kwam immers meteen een verkoopgolf tot stand.

Wat als het aantal nep-gebruikers echt veel hoger is?

Als blijkt dat het aantal valse gebruikers effectief niet meer bedraagt dan 5%, dan is er uiteraard geen probleem. Bij dit onderzoek gaat het tevens niet om een procent meer of minder, maar wel over significante verschillen.

Mocht blijken dat het aantal valse gebruikers veel hoger ligt, pakweg 15 à 20 procent, dan zou dat natuurlijk wel een impact kunnen hebben op de deal. Musk wil blijkbaar zo onderhandelen over een lagere prijs. Of de aandeelhouders daarmee akkoord zullen gaan, dat is iets wat we zullen moeten afwachten, maar het is zeker een mogelijkheid.

Ook zou het kunnen zijn dat de deal helemaal niet doorgaat. Dan zal er hoogstwaarschijnlijk nog een lange strijd komen om te bepalen wie de deal heeft laten afspringen. Het is namelijk niet ongewoon bij zo’n deal om een vergoeding in te bouwen die de afbrekende partij moet betalen aan de andere partij.

Grafiek van TwitterGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu