Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Alpha And Omega Semiconductor: goedkoop chipaandeel

Alpha And Omega Semiconductor: goedkoop chipaandeel

Alpha And Omega Semiconductor: goedkoop chipaandeel

vrijdag 06 mei 2022 - door Redactie

Met de krapte aan halfgeleiders zitten fabrikanten van chips de komende jaren op rozen.

Alpha And Omega Semiconductor Limited (AOSL) is een gediversifieerde halfgeleiderfabrikant die voor verschillende eindmarkten werkt. De chips kan je terugvinden in smartphones, gameconsoles, tv's, computers, servers, smartwatches, bromfietsen en dergelijke. Ze zijn dus niet afhankelijk van de prestaties van één enkele eindmarkt en zijn daardoor beter bestand tegen een economische recessie.

In het laatste kwartaal realiseerde AOSL een omzet van 203,24 miljoen dollar, zo'n 20% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Per aandeel was de winst 1,34 dollar, volledig in lijn met de target om in het volledige boekjaar 4 tot 5 dollar winst per aandeel te realiseren. Met een beurskoers van zo'n 45 dollar bedraagt de koerswinst verhouding dus amper 9, zowat de helft van het gemiddelde in de sector. Als AOSL in lijn met de sector gaat noteren dan kan de koers dus makkelijk verdubbelen.

Het grootste probleem voor AOSL is momenteel de productiecapaciteit die moet opgedreven worden. De  vestiging in Shaghai lijdt opnieuw onder de COVID-19 pandemie en de strikte maatregelen die moeten opgevolgd worden. Begin april moest de vestiging zelfs een tijdje sluiten. Gelukkig heeft AOSL ook andere productiefaciliteiten. De fabriek in Oregon wordt zelfs uitgebreid en dat zou vanaf begin 2023 in de cijfers moeten te zien zijn. Op de wat langere termijn mikt Alpha And Omega Semiconductor Limited dan ook op een jaarlijkse omzet die het miljard dollar overstijgt.

Beurshuizen

B.Riley Financial heeft een koopadvies voor het aandeel en geeft een koersdoel van $65, zo'n 44% boven de huidige koers. Benchmark Co. is nog optimistischer en hanteert een koersdoel van 78 dollar. Alleen Stifel Nicolaus is niet bullish en afficheert een verkoopadvies met een koersdoel van 40 dollar, zo'n 12% onder de huidige koers.

Grafiek van Alpha And Omega SemiconductorGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu