Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Goed nieuws stuurt Solana hoger

Goed nieuws stuurt Solana hoger

Goed nieuws stuurt Solana hoger

donderdag 31 maart 2022 - door Redactie

De snelle blockchain Solana wint terrein op het gebied van gaming en NFT's en de koers gaat flink hoger.


Solana is op dit moment de zesde grootste cryptomunt, gemeten naar marktkapitalisatie. Het maakt gebruik van een eigen consensus mechanisme, het zogenaamde Proof of History. Het netwerk kan tienduizenden transacties per seconde verwerken tegen lage kosten en wint daardoor aan populariteit, zelfs nadat het vorig jaar een lange tijd offline is geweest.

Adoptie

Krafton, de ontwikkelaar van het spel PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), kondigde vorige week aan dat het Solana heeft gekozen voor blockchain toepassingen te integreren in games. Block Tackle werkt dan weer aan een skateboarding spel, waarin NFT's zullen gebruikt worden die op Solana verhandeld kunnen worden. The Giving Block, de crypto website die geld inzamelt voor goede doelen, ondersteunt sinds kort ook Solana. Verder was er ook het nieuws van Grayscale, dat een nieuw fonds opricht dat zal investeren in Ethereum concurrenten en waarbij Solana een zware weging zal krijgen.

Woensdag maakte de bekende NFT marktplaats OpenSea ook bekend dat ze Solana NFT's weldra zullen ondersteunen. Momenteel is de NFT handel op OpenSea geconcentreerd op Ethereum. De NFT handel op marktplaatsen die wel Solana ondersteunen verdubbelde haast. Het vooruitzicht dat deze NFT's weldra op de grootste marktplaats OpenSea kunnen verkocht worden, zet veel mensen ertoe aan om te speculeren op een verdere prijsstijging van deze NFT's.

Koers flink hoger

De Solana koers bereikte in november een hoogtepunt van 220 euro maar ging daarna met de ganse markt mee onderuit. Midden maart bodemde de koers uit rond de 72 euro, waarna het herstel werd ingezet. Ondertussen noteert Solana alweer 50% hoger en werd de 115 euro terug aangetikt.

Solana kan je verhandelen via een crypto exchange als BitvavoVergelijk crypto exchanges.

Solana blijft uiteraard een altcoin met een hoog risico.

Solana grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu