Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Solana opnieuw online na urenlange panne

Solana opnieuw online na urenlange panne

Solana opnieuw online na urenlange panne

woensdag 15 september 2021 - door Redactie

Het blockchain platform Solana ging gisteren offline na een toevloed aan transacties. Het netwerk bleef zo'n 20 uren onbereikbaar.


Solana is relatief jong blockchain project dat zich de laatste maanden flink in de kijker wist te werken. Het maakt gebruik van het zogenaamde Proof-of-History protocol waarmee het tot 50.000 transacties per seconde zou kunnen verwerken. Door de DeFi en NFT hype werd het platform in korte tijd ongezien populair, waardoor ook de koers van Solana ontplofte. Bij de start van 2021 kon je Solana kopen voor minder dan 2 dollar en begin deze maand werd zelfs de 200 dollar aangetikt. De coin plaatste zich dan ook in no time binnen de top 10 van de cryptomunten met de grootste marktkapitalisatie.

Solana gaat plat

Gisteren liep het echter helemaal fout tijdens een IDO, een zogenaamde Initial Decentralized Exchange offering. Dat is vergelijkbaar met een Initial Exchange Offering, maar dan op een decentrale exchange. De IDO ging door op Raydium en was voor het Grape Protocol, een tool om communities te bouwen op de Solana blockchain. Tijdens de IDO werden er door bots massaal transacties opgestart, waardoor de Solana blockchain plots 300.000 transacties per seconde te verwerken kreeg. Gezien er geen prioriteit werd gegeven aan bepaalde transacties, konden de nodes al dat verkeer niet verwerken en gingen ze offline.

Solana moest dus opnieuw opgestart worden daarom was er een oproep aan de eigenaars van de nodes om dit via Discord te coördineren. Er werd een patch ter beschikking gesteld, waardoor de nodes een upgrade kregen. Daarna kwamen de nodes weer online, maar het duurde nog uren voor de capaciteit weer op 80% zat die nodig was om het netwerk weer beschikbaar te maken. In totaal was Solana meer dan 20 uren offline.

In navolging van deze problemen ging de Solana koers slechts beperkt onderuit. Momenteel bengelt de koers rond 162 dollar of 137 euro.

Beta test

De vraag is natuurlijk of er wat langere termijn vertrouwen blijft in Solana. Als het netwerk offline is kunnen er uiteraard geen coins verzonden worden, waardoor beleggers met geblokkeerde fondsen zitten.

De CEO Anatoly Yakovenko benadrukt daarom dat Solana nog steeds in een beta test zit en dat er zich bugs kunnen voordoen, die ze dan snel proberen oplossen.

Solana blijft uiteraard een altcoin met een hoog risico.

Solana grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu