Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > NFT marktplaats Opensea haalt 300 miljoen dollar op

NFT marktplaats Opensea haalt 300 miljoen dollar op

NFT marktplaats Opensea haalt 300 miljoen dollar op

donderdag 06 januari 2022 - door Redactie

Opensea, de marktleider voor wat betreft de handel in NFT's, haalde in een Series C ronde 300 miljoen dollar op.

Opensea profiteert sterk van de hype in NFT's. Het totale handelsvolume kwam vorig jaar boven de 13 miljard dollar uit en het gros van deze handel vindt plaats op de website van Opensea. Investeerders stonden dan ook in rijen aan te schuiven om te kunnen investeren in Opensea.

Opensea haalde dan ook met de vingers in de neus 300 miljoen dollar op, waardoor het bedrijf nu gewaardeerd wordt op 13,3 miljard dollar. De ronde werd geleid door Paradigm en Coatue. Het verse geld zal gebruikt worden om de productontwikkeling te versnellen, de klantendienst uit te bouwen en te investeren in nieuwe NFT of Web3 projecten.

Handelsvolume is ontploft

Opensea zag het handelsvolume maal 600 gaan in 2021. Wereldwijd bedient het bedrijf zo'n 1,4 miljoen NFT handelaars, die in totaal al voor bijna 15 miljard dollar verhandeld hebben op het Opensea platform.

Opensea werd in 2017 opgericht en heeft meer dan 90 medewerkers. In maart van 2021 vond de Series A ronde plaats en werd er 23 miljoen dollar opgehaald. In juli volgde al een Series B ronde van 100 miljoen dollar. Toen werd het bedrijf gewaardeerd op 1,5 miljard dollar. Minder dan een half jaar later is Opensea dus al bijna tien keer zoveel waard.

Blijft de NFT hype duren?

Opensea is uiteraard sterk afhankelijk van de volumes die NFT's behalen. Het zal dan ook uitkijken zijn of deze markt dit jaar verder kan groeien of dat er een afkoelingsperiode komt. Bekende bedrijven als Adidas zijn pas recent de NFT wereld ingestapt en zij lijken de toekomst dus hoopvol tegemoet te zien.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu