Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > TA bitcoin: zwakte blijft

TA bitcoin: zwakte blijft

TA bitcoin: zwakte blijft

zaterdag 22 januari 2022

De bitcoin glijdt verder af en de koersgrafiek blijft er zwak uit zien.

Door Steven Anthonis, schrijver van Leren Traden - @stevenanthonis

De aandelenmarkt ging sterk onderuit de voorbije week en dat was voor bitcoin niet anders.

Uiteraard zijn er de zorgen over de Fed die gaat verkrappen, zoals we in de vorige bitcoin analyse al schreven. Daarnaast waren er ontelbare negatieve crypto nieuwsberichten zoals de topman van ESMA die pleit voor een verbod op Proof-of-Work crypto, de Russische centrale bank die pleit voor een algemeen verbod op alle cryptomunten, een fatwa in Indonesië die stelt dat bitcoin 'haram' is en dus niet gebruikt mag worden door moslims en ga zo maar door.

Technische analyse

In de vorige analyse schreven we al dat het technisch plaatje zwak was. Een dalende trend is een opeenvolging van lager gelegen toppen en lager gelegen bodems. En dat is exact wat we kregen: bitcoin bleef erg zwak, herstelde lichtjes maar botste op de $44.000 en bleef netjes onder de rode dalende 21 EMA. Deze week werd de steun van de vorige bodem rond $40.750 opgegeven en werd de dalende trend verder gezet.

TA bitcoin: zwakte blijft

Grafiek: Tradingview

De technische indicatoren bevestigen het zwakke technische beeld. De MACD beweegt onder de nullijn en de RSI staat erg laag op niveaus die we alleen in berenmarkten zien.

De lage of oversold RSI is echter ook een signaal dat we mogen uitkijken naar een bounce. De koers zoekt momenteel dus naar een nieuwe bodem. We zien nu nog steun rond $35.500 en hieronder kan de bodem van midden vorig jaar getest worden, in de zone $30.000 - $31.000. 

Bij een eventueel herstel is het vervolgens opnieuw uitkijken naar een lagere top. Potentiële weerstand zien we rond de 8 EMA, de 21 EMA, $40.750 en $44.000. Als we boven de $44.000 komen begint het plaatje weer iets sterker te worden.

Blijven we echter verder dalen en sneuvelt ook de steunzone die loopt rond de bodems van vorig jaar, dan zijn de volgende targets $24.000, $22.500 en $19.500.

Kopen op de dips?

Technisch gezien is het plaatje zwak, dus wie de trend volgt blijft nu even weg van de markt. Wie niet bang is van verdere dalingen, de dagelijkse portie FUD en toch blijft geloven in bitcoin op lange termijn, kan profiteren van de koerszwakte om een positie in bitcoin op te bouwen. Lees meer over bitcoin kopen.

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu