Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > 'Solana trekt NFT handel naar zich toe'

'Solana trekt NFT handel naar zich toe'

'Solana trekt NFT handel naar zich toe'

donderdag 20 januari 2022 - door Redactie

JP Morgan zegt dat de hoge gas fees op het Ethereum netwerk ervoor zorgen dat partijen overstappen naar rivaal Solana.


De Ethereum blockchain kampt met een overvloed aan transacties, waardoor de transactiekosten of zogenaamde 'gas fees' oplopen. Zelfs voor het bemachtigen van een gratis NFT moet je soms tientallen euro's aan gas fees ophoesten. Om deze reden wordt gewerkt aan Ethereum 2.0, maar het zal nog maanden duren voor deze upgrade operationeel is.

Volgens JP Morgan verliest Ethereum nu marktaandeel aan zijn rivaal Solana, die vorig jaar enorm sterk groeide. Solana staat bekend om zijn lage kosten en enorme snelheid, maar kampt vaak nog met stabiliteitsproblemen. Zo was in september Solana maar liefst 20 uren offline, wat opmerkelijk genoeg de koers van de munt amper onder druk zette.

Marktaandeel NFT's

Bij de start van 2021 had Ethereum een marktaandeel van 95% voor NFT's, maar ondertussen is dat al gedaald naar 80%. "NFT's zijn de snelste groeiers in het crypto ecosysteem", zegt JP Morgan. "Als Ethereum hier veel marktaandeel verliest, dan zal dit een probleem zijn voor de waardering van deze cryptomunt", klinkt het.

Marktaandeel DeFi

Ook wat betreft DeFi verliest Ethereum marktaandeel. Bij de start van 2021 had Ethereum nog ongeveer 100% van deze markt in handen, maar ondertussen is het marktaandeel al teruggevallen naar 70%. Volgens JP Morgan zal dit aandeel verder dalen zolang ETH2.0 niet uitgerold is.

JP Morgan zegt dat ook hier alternatieve blockchains meer marktaandeel winnen. Denk hierbij opnieuw aan Solana, maar ook aan andere namen zoals Avalanche of Polygon. In december zei ook Bank of America dat Avalanche een goed alternatief is voor Ethereum voor DeFi projecten, NFT's en gaming.

Solana grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu