Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Adobe is stabiele groeier

Adobe is stabiele groeier

Adobe is stabiele groeier

woensdag 19 januari 2022

Adobe is de leider in software voor grafisch ontwerp en profiteert van zijn SaaS diensten, die voor stabiele inkomsten zorgen.

Photoshop van Adobe kon je vroeger kopen op CD-ROM, waarbij het bedrijf slechts eenmaal langs de kassa passeerde. Al in 2013 schakelde Adobe over op een SaaS model (software as a service), waarbij klanten een abonnement afnemen en dus steeds kunnen genieten van nieuwe updates aan de producten.

Drie takken

Adobe heeft drie takken: Creative Cloud, Document Cloud, en Experience Cloud. In de Creative Cloud vind je populaire grafische software als Photoshop en Illustrator. De Document Cloud is gericht op PDF toepassingen, een bestandsformaat dat trouwens door Adobe is uitgevonden. De Experience Cloud richt zich op e-commerce klanten die bijvoorbeeld statistieken kunnen raadplegen over de customer journey, om zo de verkoopcijfers van hun websites te verbeteren.

Stabiele groeier

Dankzij de abonnementsformules is Adobe een stabiele groeier geworden. Over de afgelopen vijf jaren steeg de omzet met 116% en de winst volgde een gelijkaardig groeipad. De abonnementen vertegenwoordigen 90% van de omzet en ze maken het voorspellen van toekomstige kasstromen relatief eenvoudig. 

In het voorbije vierde kwartaal voldeed Adobe aan de verwachtingen. Het bedrijf boekte een omzet van 4,11 miljard dollar, een groei van 20% tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst per aandeel kwam uit op 3,20 dollar. Voor het hele boekjaar bedroeg de omzet 15,79 miljard dollar, een groei van 23% tegenover 2020. De winst per aandeel kwam uit op $12,48.

Voor dit jaar verwacht Adobe een omzet van 17,9 miljard dollar en een winst van 13,70 dollar per aandeel. De markt had echter meer verwacht. Toen ook de Fed een verkoopgolf op gang trok door te hinten op mogelijke renteverhogingen, ging het aandeel Adobe mee onderuit. Rond de huidige koersen is het aandeel volgens analisten dan ook interessant om op te pikken.

Beurshuizen

De beurshuizen zijn positief gestemd over Adobe en hanteren vrijwel allemaal een koop-of houden advies. Wells Fargo is het meest bullish met een koersdoel van $725, meer dan 40% boven de slotkoers van $513,34 gisteren. Jefferies en RBC Capital hanteren koersdoelen van respectievelijk $680 en $650. Piper Sandler is het minst positief met een koersdoel van $600.

Grafiek van AdobeGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu