Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Landen die nu bitcoin kopen zullen beter af zijn

Landen die nu bitcoin kopen zullen beter af zijn

Landen die nu bitcoin kopen zullen beter af zijn

maandag 17 januari 2022 - door Redactie

Volgens Fidelity kunnen landen maar beter nu bitcoin kopen. Op termijn zullen ze gedwongen worden om bitcoin te bezitten als een soort van verzekering.

Fidelity kijkt in een verslag terug op 2021 en blikt ook vooruit naar de toekomst. Vorig jaar zagen we China bijzonder hard optreden tegen cryptocurrency, waarbij mijners het land moesten verlaten en waarbij exchanges geen Chinese consumenten meer mogen bedienen. Het was het duidelijkste voorbeeld van een land dat beleid uitstippelt om bitcoin tegen te werken.

Langs de anders kant was er ook El Salvador, dat als eerste land ter wereld bitcoin omarmde als een wettig betaalmiddel. Het land rolde zijn eigen wallet uit, verdeelde gratis bitcoin aan zijn inwoners, investeerde zelf veel in bitcoin en wil zelfs een heuse bitcoin stad oprichten.

Innovatie omarmen

Volgens Fidelity zal pas op termijn blijken wie van de twee het bij het rechte eind had. Ze onderstrepen wel dat een verbod op bitcoin moeilijk te realiseren is, gezien het over een decentraal netwerk gaat dat steunt op duizenden nodes wereldwijd. Daarnaast voert Fidelity aan dat kapitaal steeds de weg vindt naar het land dat het meest vriendelijk is. El Salvador zal zo profiteren van inkomende kapitaalstromen. Innovatie omarmen leidt volgens Fidelity altijd tot meer welvaart.

Speltheorie

Fidelity zegt vervolgens dat landen beter wat bitcoin kunnen kopen. Zelfs als ze niet geloven in bitcoin of in de groeiende adoptie, dan nog kunnen ze gedwongen worden om bitcoin te kopen als verzekering. Wat vandaag nog kan tegen een relatief lage kost, kan in de toekomst mogelijk veel meer kosten. Fidelity zegt dat ze niet verrast zouden zijn als in 2022 meerdere landen of zelfs een centrale bank een positie in bitcoin zouden innemen.

Lees hier meer over bitcoin kopen.

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu