Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Memecoin Floki Inu gaat partnership aan met FC Twente

Memecoin Floki Inu gaat partnership aan met FC Twente

Memecoin Floki Inu gaat partnership aan met FC Twente

dinsdag 14 december 2021 - door Redactie

Veel gekker moet het niet worden: de memecoin van de hond van Elon Musk gaat FC Twente sponsoren. De vrees is dat veel nietsvermoedende voetbalfans een waardeloze cryptotoken gaan kopen.


Elon Musk is zoals bekend een Dogecoin liefhebber, een munt die gestart werd als een grap. Hij bezit ook een echte Shiba Inu hond, het hondenras dat gebruikt werd voor het maken van het Dogecoin logo. Wegens het succes van Dogecoin ontstonden nog nieuwe parodieën: de Shiba Inu coin was zelfs even meer waard dan Dogecoin. En omdat Elon Musk zijn hond Floki heeft genoemd, ontstond ook de Floki Inu coin. Al deze hondenmuntjes zijn razend populair bij speculanten die een coin kopen simpelweg omdat andere mensen het ook kopen. Dat zorgt voor enorme koersbewegingen die uiteraard weer nieuwe gelukszoekers aantrekken.

Uitspatting

Binnen de serieuze cryptocurrency wereld worden deze hondenmuntjes bekeken als uitspattingen die voorkomen tijdens een bull run. Wie gokt op een stijging van zo'n gehypte munt, moet proberen op tijd weer uit te stappen. Als de zeepbel uit mekaar spat, kan het weer snel lager gaan. Met technologische projecten heeft dit namelijk niets te maken, het gaat hierbij alleen over een hype die men tracht te maken en die men vervolgens op korte tijd zoveel mogelijk wil uitmelken. De kans is daarom groot dat veel beleggers met lege handen zullen achterblijven.

Community

Net zoals de community Shiba Inu gelist gekregen heeft op verschillende grote exchanges, kan dit scenario zich voor Floki Inu misschien ook voltrekken. Momenteel is de cryptotoken nog niet beschikbaar op de bekende crypto exchanges, maar het gaat voor een groot stuk over dezelfde community als Shiba Inu die nu weer hun nieuw speeltje willen pushen. En zij die de explosieve stijgingen van Dogecoin of Shiba Inu gemist hebben, willen nu graag hun kans wagen.

Naamsbekendheid

Floki Inu is in een razendsnel tempo aan het werken aan zijn naamsbekendheid. Alleen deze maand al werden er deals aangekondigd met de voetbalclubs Bayer 04 Leverkusen, SSC Napoli of het Turkse Fenerbahçe SK. In Israel verscheen het logo van de coin op 180 billboards. Het logo is een herkenbare en grappig getekende Shiba Inu hond die een helm met hoorns draagt. Ook in de Londense metro's werd een opvallende campagne gelanceerd met het opschrift: "Missed Doge? Get Floki".

Via een samenwerking met de market maker Wintermute hoopt het team achter Floki Inu een listing te krijgen op exchanges als Coinbase, FTX of Kraken. De aggressieve reclamecampagnes en sportsponsoring zullen ongetwijfeld voor een hoge interesse zorgen bij speculanten, waardoor de kans groot is dat exchanges gaan zwichten onder de druk van hun gebruikers. Zij hebben uiteraard ook graag dat hun klanten veel handelen.

FC Twente

Dit weekend werd ook een samenwerking aangekondigd met FC Twente, maar dit werd niet zo enthousiast onthaald door de fans. Velen wijzen er op dat het over een hype gaat, die nietsvermoedende voetbalfans op een slechte manier laat kennismaken met cryptomunten. De tegenstanders onderstrepen dat het over een erg risicovolle investering gaat die eigenlijk niet geschikt is voor het grote publiek. Wanneer het mis zou lopen, zou dit de hele cryptocurrency weer in een slecht daglicht stellen, terwijl dit in de verste verte niets te maken heeft met de technologische vernieuwingen die bitcoin mogelijk maakt.

De cryptocurrency wereld is voor veel mensen nog onbekend terrein, wat verklaart waarom voetbalclubs zich geen vragen stellen bij de sponsoringvoorstellen van een memecoin. Wanneer de zeepbel spat, kan dit echter ook afstralen op het imago van de club.

Start met bitcoin

Wie een crypto portefeuille wil uitbouwen, kan best eerst starten met bitcoin kopen. Eventueel kunnen nog enkele bekende altcoins overwogen worden, maar hier neemt het risico al toe. Hondenmuntjes moeten we bekijken als pure gokspeeltjes. De cryptobelegger moet dus goed beseffen dat het over risicovolle investeringen gaat en moet beseffen dat hij zijn inleg volledig kan kwijt spelen.

Shiba Inu grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu