Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > De cryptogekte slaat weer toe: Shiba Inu meer waard dan Dogecoin

De cryptogekte slaat weer toe: Shiba Inu meer waard dan Dogecoin

De cryptogekte slaat weer toe: Shiba Inu meer waard dan Dogecoin

donderdag 28 oktober 2021 - door Redactie

De koers van Shiba Inu verdubbelde op minder dan een week en de memecoin is nu qua marktkapitalisatie meer waard dan Dogecoin.


Cryptotraders die op korte termijn handelen zijn altijd op zoek naar een speeltje en de voorbije dagen is dat duidelijk Shiba Inu geweest. Volgens CoinMarketCap bedroeg het handelsvolume gisteren ruim 45 miljard dollar, terwijl bitcoin en ether een volume van respectievelijk 41 en 23 miljard dollar behaalden. De vraag naar Shiba Inu was zo groot dat verschillende exchanges niet konden volgen en transacties slechts met vertraging konden verwerken, waardoor gebruikers aan een andere prijs gekocht of verkocht hebben dan ze eerst dachten. Dat zorgt voor heel veel frustratie bij deze traders.

Shiba Inu heeft de mosterd duidelijk gehaald bij de memecoin Dogecoin, die ondermeer door Elon Musk in de hoogte werd gestuurd. In augustus 2020 werd Shiba Inu gelanceerd als de 'Dogecoin killer'. Technisch gezien gaat het over een ERC-20 token die op de Ethereum blockchain draait. De naam van de munt verwijst trouwens naar het gelijknamige Japanse hondenras dat symbool staat voor de Dogecoin.

Nieuwe listings

In de voorbije twee weken ging Shiba Inu als een raket de hoogte in en er zijn enkele mogelijke verklaringen voor deze koersstijging. Zo werd de coin de voorbije weken en maanden opgenomen bij diverse crypto exchanges, zoals in Nederland bij Bitvavo. Op die manier krijgen natuurlijk meer gebruikers toegang tot deze token. En opvallende koersstijgingen trekken al snel nieuwe traders aan die mee willen profiteren van de hype en de koers dus nog hoger sturen.

NFT's

Shiba Inu is deze maand ook op de hype rond NFT's gesprongen. Er werden 10.000 Shiboshi's gelanceerd. Het gaat over een collectie van NFT's die op de NFT marktplaats OpenSea verkrijgbaar zijn. Het zijn kleurrijke pixelachtige plaatjes van hondjes die ondertussen al voor duizenden dollars van eigenaar wisselen.

Shib Army

Net zoals bij Dogecoin is er een hele community die de prijzen hoger duwt. Heel wat mensen vinden het ook leuk om veel tokens te bezitten. Tegen een prijs van zo'n €0,00006 kan je al snel 1 miljoen Shiba Inu's bezitten. Deze speculanten vinden dan ook dat Shiba Inu erg 'goedkoop' is, terwijl dat uiteraard relatief is. Er zijn maar liefst 589.738.956.207.004 Shiba Inu's in omloop, wat toch een enorm contrast is met de bitcoin waar er maximaal 21 miljoen van kunnen gemijnd worden.

Miljardairs

Memecoins moeten niet serieus genomen worden als belegging, maar er duiken uiteraard verhalen op van mensen die rijk geworden zijn door grote risico's te nemen. Zo werd er gisteren een verhaal verspreid over een wallet die in augustus voor zo'n 3.400 dollar aan Shiba Inu had aangekocht. Gisteren was die investering meer dan anderhalf miljard dollar waard. De vraag is uiteraard of de eigenaar deze tokens wel kan verkopen wanneer hij dat wenst, zonder zwaar op de koers te wegen.

Rotatie

Na de fenomenale koersstijging staat Shiba Inu vandaag onder druk. Mensen die winst nemen roteren hun kapitaal blijkbaar weer naar Dogecoin, dat op moment van schrijven op een winst van meer dan 20% staat.

Shiba Inu grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Crypto koersen


Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu