Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Koers Dogecoin ontploft weer na lof Elon Musk

Koers Dogecoin ontploft weer na lof Elon Musk

Koers Dogecoin ontploft weer na lof Elon Musk

dinsdag 14 december 2021

Elon Musk heeft gezegd dat Tesla zal starten met het aanvaarden van Dogecoin bij betalingen voor merchandise.

Musk heeft al een hele tijd een speciale relatie met Dogecoin. In april van dit jaar ging de Dogecoin koers al eens fors hoger onder impuls van tweets van Musk. In mei van dit jaar werd zelfs even meer dan 50 eurocent betaald voor 1 Dogecoin, terwijl de meme coin het jaar gestart was tegen een koers van minder dan 1 eurocent. Sind de top van mei is de koers flink gecorrigeerd tot zo'n 15 eurocent.

Musk stelde eerder dit jaar ook voor om opnieuw te werken aan Dogecoin. Hij heeft een aantal Dogecoin developers aan het werk gezet om de cryptomunt te verbeteren. Door ondermeer de block time en de block size te wijzigen, hoopt Musk van Dogecoin een meer milieuvriendelijk alternatief voor bitcoin te maken.

Musk noemt zichzelf 'The Dogefather' en heeft ondertussen ook een Siba Inu hond. Dit hondenras wordt gebruikt in het logo van Dogecoin. Door zijn tweets begon ook de Shiba Inu cryptotoken aan een steile opmars, die op een gegeven moment zelfs meer waard was dan Dogecoin. Musk gaf de naam Floki aan zijn hond... en daarna ontstond ook de volgende meme: de Floki Inu cryptomunt. 

Dogecoin transacties

Momenteel springt de koers van Dogecoin weer flink hoger omdat Musk gezegd heeft dat Tesla merchandise zal verkopen die met Dogecoin kan betaald worden. Eerder werden bitcoin betalingen even aanvaard door Tesla, maar dit werd snel teruggedraaid uit zorgen over ondermeer het energieverbruik van bitcoin.

"Hoewel Dogecoin gestart is als een grap, is het beter geschikt voor betalingen dan bitcoin", zei Musk gisteren. Hij lijkt wel te vergeten dat er nog zoiets bestaat als het bitcoin Lightning netwerk, een tweedelaagsoplossing die wel uitermate geschikt is voor kleine en snelle betalingen in bitcoin.

Dogecoin kan ondermeer verhandeld worden via Nederlandse exchanges zoals Bitvavo, Litebit of Bitcoin Meester.

Dogecoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu