Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Community krijgt Shiba Inu gelist op alle grote exchanges

Community krijgt Shiba Inu gelist op alle grote exchanges

Community krijgt Shiba Inu gelist op alle grote exchanges

woensdag 01 december 2021 - door Redactie

Het hondenmuntje Shiba Inu noteert sinds deze week ook op Kraken en is zo te koop op zowat alle grote crypto exchanges in de wereld.


Kraken maakte Shiba Inu bij het begin van de week beschikbaar op zijn platform en de crypto token ging meteen zo'n 30% hoger. Shiba Inu is nu verkrijgbaar op zowat alle grote exchanges ter wereld en is in onze regio ook beschikbaar op websites als Bitvavo.

Shiba Inu is eigenlijk niets meer dan een ERC-20 token op het Ethereum platform en is eigenlijk een meme van een meme, gezien het een reactie is op de populariteit van Dogecoin. Shiba Inu werd pas in augustus 2020 gemaakt en de plannen voor de token werden uitgelegd in een 'Woof paper' in plaats van een 'white paper'. Al snel begon er zich een echte community te vormen rond de token en het aantal bezitters van Shiba Inu nam razendsnel toe. 

Hoge volumes

Shiba Inu werd gekocht voor de grap of gewoon omdat andere mensen het ook kochten. En omdat er een groeiende community was, was er ook al snel interesse van grote crypto exchanges. Een token die veel mensen willen verhandelen levert natuurlijk mooie volumes en dito commissies op. Volgens CoinMarketCap bedraagt het handelsvolume in de voorbije 24 uren maar liefst 3,6 miljard dollar.

Door de fors stijgende koers kwam Shiba Inu in oktober de top 10 van grootste cryptomunten binnen, gemeten naar marktkapitalisatie. De token was zelfs een tijdje meeer waard dan rivaal Dogecoin, maar is ondertussen een beetje teruggevallen. Door de enorme stijging van de token blijven de meeste wallets echter op winst staan.

Community is key

De waarde van Shiba Inu hangt volledig af van de community. Omdat de koers nog steeds onder 1 dollarcent noteert, vinden nieuwkomers Shiba Inu leuk omdat ze hier miljoenen muntjes kunnen van kopen. Maar gezien het een ERC-20 token is, heeft het eigenlijk zelf geen echte functie. Shiba Inu heeft zelfs geen eigen blockchain. De token heeft echter wel bewezen dat een community ervoor kan zorgen dat zelfs het gekste project kan doorstoten naar de top in marktkapitalisatie.

Ondanks dat de token echt als grap is gestart, worden er door de community wel nieuwe zaken ontwikkeld. Zo is er bijvoorbeeld ShibaSwap, een gedecentraliseerde exchange. Verder werden er ook NFT's gelanceerd, deze keer duidelijk geïnspireerd op de bijzonder succesvolle Bored Ape Yacht Club.

Shiba Inu blijft een interessant verhaal om op te volgen, maar wie in deze cryptocurrency token stapt moet tegen extreem volatiele koersen bestand zijn. En goed beseffen dat het tij snel kan keren als de community ergens anders een nieuw speeltje ontdekt. Gokspeeltjes zijn dus gevaarlijk!

Shiba Inu grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu