donderdag 02 december 2021 - door Matt
Harmony is een blockchainproject dat gebruikers in staat stelt gedecentraliseerde applicaties, beter bekend als dApps, te creëren en daarbij gebruik te maken van de beste vorm van schaalbaarheid en interoperabiliteit.
Let op: altcoins zijn ZEER risicovol en er is een hoge kans dat je jouw inleg gaat kwijtspelen. Bekijk een altcoin dus als een gokje en niet als een investering. Allerlei zaken kunnen fout lopen: het team achter de coin kan de investeerders oplichten, de code van het project kan zo lek als een zeef zijn waardoor hacks mogelijk worden, de blockchain kan stoppen met werken waardoor jouw coins vast blijven zitten,... Wees dus zeer voorzichtig met deze speculatieve speeltjes en bescherm je vermogen in de cryptomarkt!
Het platform wil in wezen de mogelijkheid bieden om marktplaatsen te creëren voor fungible en non-fungible tokens (NFT’s), volgens een modus voor het delen van gegevens met privacy van de gebruiker.
Hoe dat precies zit, leggen we je in dit artikel uit. We zullen je ook vertellen waar je het beste het ONE-token kunt kopen, en op welke manier je het vervolgens kun bewaren.
Harmony (ONE) is een blockchainplatform dat zich richt op de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (DApps). Net als andere nieuwe blockchains, zoals Cardano of Solana, biedt Harmony een grotere schaalbaarheid en een beter consensus algoritme dan de Ethereum blockchain (dat nog steeds bezig is met de overgang naar Proof of Stake). Dankzij een sharding-structuur is de Harmony-blockchain veiliger en sneller bij de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties.
De belangrijkste voordelen van Harmony ten opzichte van andere blockchains hebben betrekking op het netwerkcapaciteit en de snelheid waarmee blokken worden gecreëerd. Harmony fragmenteert niet alleen de nodes in het netwerk, maar verdeelt ook de 3 toestanden van de blockchain in fragmenten: het netwerk, de transacties en de opslag. Deze fragmentatie maakt van Harmony een volledig schaalbare blockchain.
Harmony werd in 2017 gecreëerd door een team van 12 mensen van Google, Amazon, Apple en Microsoft. De belangrijkste blockchain werd in 2019 gelanceerd. Het doel is een NFT-marktplaats tussen de chains te bouwen en bruggen te slaan met Bitcoin en Polkadot.
Ethereum ondervindt veel problemen met de schaalbaarheid. Er zijn maar weinig projecten die hebben bewezen om beter te zijn dan Ethereum. Harmony is een project dat bezig is om te bewijzen dat ze inderdaad beter zijn. De sharding-structuur van Harmony werd geïntroduceerd om het schaalbaarheidsprobleem van het Ethereum netwerk aan te pakken.
Een zeer opmerkelijk technisch mechanisme dat door Harmony wordt toegepast, is het fragmentatieproces, beter bekend als sharding. Het sharding-systeem richt zich op transactie-efficiëntie en consensuslagen binnen het Harmony-ecosysteem. Het gebruikt fragment 0, fragment 1, fragment 2 en fragment 3 om elk 250 validatoren te ondersteunen.
Het systeem verbetert uiteindelijk de functionaliteit en de verwerkingskracht van het platform voor een snellere, veiligere en goedkopere transactie-ervaring.
FBFT Consensus (Fast Byzantine Fault Tolerance) is het consensus algoritme dat door het Harmony-ecosysteem wordt gebruikt.
Dit algoritme zorgt ervoor dat de aanstelling van validators in het netwerk wordt bepaald door het aantal tokens dat in bezit is. Een toename van het aantal tokens in bezit zal automatisch meer kansen geven om validators te selecteren, waardoor een stemoverdracht niet meer nodig is. Het concept heeft een eenvoudig proces en ontwerp met verschillende digitale handtekeningen.
Communicatie tussen de shards is een belangrijk technologisch kenmerk van Harmony dat over het algemeen de mate van complexiteit vermindert die ontstaat bij het uitvoeren van het platform-communicatieprotocol.
Het systeem is gebaseerd op een gedecentraliseerd hash-tabel en een routeringsprotocol genaamd Kademlia. Dit concept vergemakkelijkt het communicatiesysteem binnen shards omdat het nodes in een partitie in staat stelt zelfstandig informatie te zenden en te ontvangen via een shard-ID. Op die manier wordt de noodzaak weggenomen om informatie in andere shards over te brengen.
Het model van Distributed Random Generation (DRG) vereist willekeurige getallen om de toewijzing van nodes in shards te bepalen. Het is een oplossing voor willekeurige sharding die gebruik maakt van geverifieerde willekeurige getallen om de toewijzing van de shards voor elke node in het netwerk aan te geven.
De hoge transactiekosten in het Ethereum-netwerk heeft veel beperkingen opgelegd aan de ontwikkeling van bepaalde technologieën binnen het ecosysteem. Zelfs de groei van de blockchain wordt aangetast, omdat gebruikers geneigd zijn zich tot andere alternatieven te wenden wanneer zij de hoge transactiekosten niet kunnen opbrengen.
Het Ethereum-netwerk is niet in staat om meer dApps te ondersteunen vanwege de beperkte schaalbaarheid. Zo heeft Harmony met zijn unieke functionaliteit geprobeerd deze uitdagingen in het Ethereum-netwerk aan te pakken.
Het platform heeft een schaalbaar sharding-gebaseerd protocol van de volgende generatie geïntroduceerd, ideaal om de beperkingen van Ethereum aan te pakken. Als gevolg daarvan biedt het een veilig en energie-efficiënt platform dat wordt gehost op de Ethereum-blockchain en gedecentraliseerde toepassingen kan ondersteunen.
Het ONE-token is het eigen utility van Harmony dat een opmerkelijke reeks activiteiten regelt die op het platform worden uitgevoerd. De naam van het token (één) is afgeleid van de visie van het platform "één voor allen en allen voor één". Het token wordt gebruikt om het netwerk te beveiligen, transacties op het netwerk uit te voeren en ook om gebruikers van het platform te belonen.
Het platform maakt een gemakkelijke en veilige invoer van validators in het protocol mogelijk. Om mee te doen als validator, heb je minimaal 10.000 ONE-tokens nodig. Deze validators ontvangen beloningen op basis van het deel van de ingezette ONE-munten. Zij ontvangen beloningen over een bepaald percentage van de fiche. Validators die het netwerk proberen te manipuleren, zullen een boete opgelegd krijgen en hun inzet kwijtraken.
Er zijn veel verschillende crypto exchanges die het ONE-token van Harmony aanbieden. Toch zijn niet al deze exchanges even betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Wij raden je daarom aan om gebruik te maken van een Nederlandse crypto exchange, zoals Bitcoin Meester of Coinmerce.
Dit zijn platformen die betrouwbaar en veilig zijn, en waar je relatief lage transactiekosten betaalt om het ONE-token te kunnen kopen. Ook is de klantenservice volledig in het Nederlands, waardoor je nog sneller en makkelijker geholpen kunt worden wanneer je vragen of problemen hebt.
Je kunt het ONE-token van Harmony in verschillende wallets bewaren. Vrijwel iedere wallet biedt ondersteuning voor dit token. Denk bijvoorbeeld aan de software wallet van de exchange die je gebruikt, of een externe wallet als Metamask. Toch zijn dit soort wallets in het verleden niet als veiligste methode bevonden.
Wanneer je jouw ONE-tokens op de meest veilige manier wilt bewaren, kun je het beste kiezen voor een hardware wallet van Ledger of Trezor. Je bent dan volledig in controle over jouw eigen ONE-tokens, evenals over de veiligheid ervan.
Het ontwerp van Harmony heeft bewezen uniek te zijn onder andere blockchains. Er zijn daarom al veel crypto handelaren geweest die ervoor hebben gekozen om te investeren in het Harmony-project. Dit kun je zelf ook doen, door het ONE-token van Harmony te kopen bij Bitcoin Meester of Coinmerce.
Natuurlijk raden we je wel aan om eerst zelf onderzoek te doen naar Harmony. Het is belangrijk om een investering te doen op basis van jouw eigen onderzoek, zodat je kunt leren van eventuele fouten (en successen) die je maakt. Uiteindelijk word je hier een steeds betere crypto trader van.
Harmony is zeker niet zonder risico en zoals alle altcoins is er een hoog risico om je volledige inleg kwijt te spelen.
Disclaimer: beleggen is altijd risicovol. Bescherm steeds jouw vermogen door risico's te spreiden.
Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".